Πλάγια σανίδα: Γιατί την αφήνεις έξω από το ασκησιολόγιό σου;

Για σένα που λατρεύεις τα planks, δώσε το κάτι παραπάνω στους πλάγιους κοιλιακούς και όχι μόνο.

Δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της γυμναστικής, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί σημαντική άσκηση για όλα τα personal training προγράμματα που κυκλοφορούν. Η σανίδα ή plank όπως την έχεις ακουστά, είναι ίσως η πιο απλή άσκηση που χρειάζεσαι για να δυναμώσεις όλο σου το κορμί. Το καλύτερο δε, είναι ότι δεν απαιτείται εξοπλισμός για να την πραγματοποιήσεις.

Προσοχή όμως, δεν μιλήσαμε για εύκολη άσκηση αλλά απλή ως προς τον «σκελετό» της. Διότι από εκεί και πέρα, εξαρτάται ξεκάθαρα από τη μάζα αλλά και τη δύναμη ολόκληρου του κορμιού σου, το αν μπορείς να ανταποκριθείς στις πιο δύσκολες συνθήκες της.

Αν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνει ο τύπος στο παρακάτω βίντεο σε παραδεχόμαστε:

 

 

Μία από αυτές είναι και οι πλάγιες σανίδες

Όπως και στην κανονική σανίδα, στόχος σου είναι να σφίξει το κορμί ωστόσο αυτή τη φορά η μία πλευρά του σώματος μόνο θα δουλεύει. Όμως μην σε ξεγελάει το γεγονός ότι μόνο το μισό σώμα καταπονείται, καθώς παίρνει όλο το βάρος που θα έπρεπε κανονικά να μοιράζεται στην κανονική σανίδα.

Είναι μια πολύ καλή περίπτωση άσκησης αν θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα στο κορμί σου, δυναμώνοντας και άλλο μύες που στην απλή σανίδα δουλεύουν λιγότερο από τους υπόλοιπους. Επομένως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σφίξεις ακόμα περισσότερο στα πλάγια, τόσο σε επίπεδο χεριών-φτερών-ποδιών-ώμων, όσο και στους πλάγιους κοιλιακούς.

Κάθε φορά λοιπόν που θα κάνεις σανίδα βάλε στο πρόγραμμα και την πλάγια (κάθε πλευρά ξεχωριστά).

 

 

Το μυστικό που πρέπει να προσέχεις

Η Εκτέλεση: Έχοντας στο μυαλό την κανονική σανίδα, απλώς γυρνάς στο πλάι σε μια ευθεία και μαλακή επιφάνεια στο πάτωμα και στηρίζεσαι στον ένα σου αγκώνα. Τα πόδια να είναι ενωμένα.

Δώσε βάση: Το σώμα σου να σχηματίζει μια ευθεία, δίχως να γέρνεις προς τα κάτω. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει όλα τα μέρη που νιώθεις παραπάνω πίεση (πλάγια στην κοιλιά, στα μόδια και το χέρι που στηρίζεσαι) να τα σφίξεις παραπάνω προκειμένου να παραμείνεις ακίνητος όσο περισσότερο χρόνο μπορείς.

Κάθε φορά και λίγο παραπάνω: Κάνε την άσκηση παραμένοντας 30 δευτερόλεπτα σε κάθε στάση. Μία ευθεία, μία αριστερά και άλλη μία από τα δεξιά. Κάθε φορά που θα την κάνεις προσπάθησε να προσθέτεις 10 δευτερόλεπτα τη φορά προκειμένου να δεις όλο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Και ποιος ξέρει, μπορεί κάποια μέρα να κάνεις σανίδα σαν τον παρακάτω τύπο:

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved