Χωρίς πλάγιους κοιλιακούς, είναι σαν να κάνεις μισές δουλειές

Το six pack δεν είναι πια άφταστο όνειρο.

Για τη γράμμωση τα έχουμε ξαναπεί. Θέλει απόλυτη προσήλωση στη γυμναστική και ακόμα μεγαλύτερη στη διατροφή. Αν θες πάντως να φτάσεις ένα βήμα νωρίτερα στο Άγιο Δισκοπότηρο που ακούει στο όνομα six pack, τότε το ακόλουθο tip είναι απαραίτητο για να φτάσεις στον πολυπόθητο στόχο.

Το μυστικό αφορά στους «πλάγιους κοιλιακούς». Ναι φίλε μου, εκεί κρύβεται το «ζουμί». Διότι πάνω και κάτω κοιλιακούς θα κάνεις μπόλικους αν το δουλέψεις σωστά. Τους πλάγιους όμως οι περισσότεροι τους ξεχνάνε λες και δεν έχουν σημασία. Μπορεί να λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά χρειάζονται όση εκγύμναση λαμβάνουν και οι άλλοι.

Και για να σε δελεάσω, αν κάνεις περισσότερους πλάγιους, τότε η γράμμωση είναι πιο κοντά καθώς σφίγγεις πλευρικά, καίγοντας κι άλλο λίπος. 

Τώρα λοιπόν που ξέρω ότι σε «έψησα», πάμε να δούμε μερικές ασκήσεις πλάγιων κοιλιακών.

Σανίδα

The Plank

Μια σανίδα για ζέσταμα είναι ό,τι πρέπει. Πάρ’ τον χρόνο σου (ένα λεπτό περίπου) και σφίξε.

Επαναλήψεις: 1
Σετ: 3

Πλάγια Ροκανίσματα (σε πλάγια θέση)

maxresdefault

Τα πόδια σου πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών και εσύ σε πλάγια θέση. Το ανέβασμά σου όμως θα γίνεται κάθετα με το έδαφος. Δεν χρειάζεται πολύ γρήγορα. Ένα ανέβασμα (μένεις 3 δευτερόλεπτα), κατεβαίνεις και άμεσα πάλι πάνω.

Επαναλήψεις: 12 σε κάθε πλευρά
Σετ: 4

Ισομετρική στήριξη στο πλάι

plaghia

Σκέψου πως κάνεις σανίδα αλλά στο πλάι. Προσοχή να μην πέφτει η λεκάνη. Διατηρείς τη στάση σου για 20-30 δευτερόλεπτα και μετά από την άλλη.

Επαναλήψεις: 1
Σετ: 3

Στροφές ποδιών δεξιά-αριστερά

download

Είσαι σε θέση κοιλιακών, μόνο που τα πόδια σου είναι όρθια σε ορθή γωνία και τα χέρια είναι ανοιχτά στην προέκταση των ώμων.  Από εκεί κι έπειτα εκτελείς αργά και σταθερά στροφές του κάτω μέρους.

Επαναλήψεις: 20 επαναλήψεις
Σετ: 4

Κοιλιακοί Spiderman

fun ab exercises

Έτοιμος για κάτι πιο extreme; Είσαι σε θέση για push ups (άμα θες μεγαλύτερη δυσκολία τα χέρια λυγισμένα) και αυτό που κάνεις είναι να μαζεύεις εναλλάξ τα πόδια σου στο πλάι. Προσοχή, η μέση σου να παραμένει σταθερή.

Επαναλήψεις: 8-10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι
Σετ: 4



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved