associated press Πώς θα φτιάξεις κορμί surfer χωρίς να κάνεις surfing;

Αν σου φαίνεται να δύσκολο να δαμάσεις τα κύματα, τότε μπορείς απλώς να αποκτήσεις το σώμα τους.

Όλοι έχουμε ζηλέψει τους surfers. Είναι cool, έχουν προσωπικότητα, κάνουν γκελ στα κορίτσια, περνούν τις ώρες τους στο νερό, έχουν -συνήθως- ωραία μαλλιά και γυμνασμένο σώμα. Ωστόσο αν θεωρείς πως είναι δύσκολο να σταθείς πάνω στη σανίδα και να δαμάσεις τα κύματα, τότε μπορείς απλώς να αποκτήσεις το σώμα τους. Μάλιστα μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς να κάνεις surfing, απλώς ακολουθώντας τα  παρακάτω προγράμματα γυμναστικής.

Κολύμβηση

 

 

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι surfers περνούν μόλις το 8% της ώρας προσπαθώντας να δαμάσουν τα κύματα. Όλη την υπόλοιπη ώρα βρίσκονται στο νερό και κολυμπούν. Η κολύμβηση θα βοηθήσει στο να ζεσταθείς και να γυμνάσεις όλο το σώμα σου ενώ θα κάψεις λίπος.

Γιόγκα

Στα περισσότερα surf camps, οι συνεδρίες γιόγκα είναι καθημερινό φαινόμενο. Για τους surfers, η γιόγκα προσφέρει ενδυνάμωση και ταυτόχρονα ηρεμία. Αφιέρωσε δύο λεπτά για κάθε κίνηση και άσκηση όσο βρίσκεσαι στην παραλία και ύστερα μπες στη θάλασσα.

 

 

Κορμός

Μπορεί να φαίνεται αντίθετο με το πνεύμα του surfer να βρίσκεται κλεισμένος σ’ ένα γυμναστήριο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και απαγορευτικό. Μία προπόνηση ενδυνάμωσης με έμφαση στις ασκήσεις με το βάρος του σώματος, αλτήρες και πολλές επαναλήψεις είναι αναγκαία για τη σωματική διάπλαση.

Αναπνοή

Πόσο σημαντική είναι η αναπνοή και πόσο μα πόσο την αγνοούμε. Το να αναπνέεις σωστά είναι το Α και το Ω σε μία προπόνηση και πρέπει να εκπαιδευτείς γι’ αυτό. Θα σε βοηθήσει ώστε να έχεις μεγαλύτερη αντοχή και να βγάλεις την προπόνηση πιο εύκολα και σωστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved