5 βασικές κινήσεις ανδρικής περιποίησης τώρα που καλοκαίριασε

Μαλλιά, γένια, τατουάζ και ό,τι άλλο αξίζει την προσοχή σου.

Αν υπάρχει μία εποχή που σηκώνει αλλαγές και δοκιμές, αυτή είναι το Καλοκαίρι. Ένα νέο κούρεμα, ένα φρέσκο τατουάζ, μια διαφορετική γραμμή στα γένια σου. Τώρα είναι η εποχή για όλα αυτά, αφού η ανεμελιά της είναι το καύσιμο που χρειάζεσαι για να πάρεις τα ρίσκα σου, χωρίς να σε πολυνοιάζει.

Και επειδή ποντάρουμε ότι την αλλαγή δεν τη φοβάσαι, αυτό που ίσως να μην έχει περάσει από το μυαλό σου είναι το εξής απλό: για να διατηρήσεις την αλλαγή χρειάζεται να αλλάξεις και τη ρουτίνα σου.

Έτσι, ρίχνουμε στο τραπέζι 5 ιδέες για να πας την περιποίησή σου σε άλλο επίπεδο.

 

Αξιοποίησε πλήρως τις γνώσεις του μπαρμπέρη σου

central coast barber

Η σχέση που έχεις με τον κουρέα σου είναι σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ωστόσο, υπάρχουν κουρείς και κουρείς. Υπάρχουν αυτοί που απλώς σου κάνουν ένα κούρεμα και έξω από την πόρτα και υπάρχουν και εκείνοι που μπορούν να σου πουν πολλά για το ιδανικό μήκος που πρέπει να έχουν τα μαλλιά σου με βάση το σχήμα του πρόσωπου σου. Τι κούρεμα σου ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με την υφή της τρίχας σου –και με ποια προϊόντα θα μπορέσεις να την περιποιηθείς (π.χ. πηλό, κερί, πομάδα ή ακόμα και gel) και να την φροντίσεις κατάλληλα. και γενικά θα σου προτείνει διαφορετικά look με βάση το στυλ και την αισθητική σου.

Ευτυχώς, πλέον μπορείς να βρεις εύκολα πολλούς από τους δεύτερους. Και να αισθάνεσαι τυχερός γιατί πολλοί μεγαλώσαμε πηγαίνοντας μια ζωή σχεδόν στον κυρ-Γιάννη στο κουρείο της γειτονιάς που σου έκανε για μια ζωή το ίδιο κούρεμα, το «κανονικό» όπως έλεγε.

 

Το τατουάζ θέλει στοργή και αντηλιακό

chris andersen peta org

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, όμως πολλοί εκεί έξω το αμελούν. Δεν είναι περιττό και αχρείαστο το αντηλιακό γενικά, πόσο μάλλον όταν το χρησιμοποιείς στα τατουάζ σου. Τι κερδίζεις; Τα χρώματά του διατηρούνται για περισσότερο καιρό και δεν ξεθωριάζουν με τα χρόνια. Θυμάσαι εκείνες τις ζωγραφιές που κρεμούσατε στους τοίχους της σχολικής αίθουσας όταν πήγαινες Δημοτικό; Θυμάσαι πώς ξεθώριαζαν μετά από μερικές εβδομάδες λόγω του ήλιου; Ε, κάτι τέτοιο θα συμβεί και στα τατουάζ σου αν δεν τα φροντίζεις.

Τα γένια και τα χτένια

James Harden txpnsm

Το γένι σου θέλει και αυτό φροντίδα. Καθαρισμό, περιποίηση, ενυδάτωση. Σου έχουμε μιλήσει για τα beard oils και πόσο καλό κάνουν. Ακόμα και ένα μούσι τύπου Χάρντεν ή Ντατόμε θέλει το τριμάρισμά του. Διαφορετικά... δεν έχεις μούσι, αλλά πολλές ακανόνιστες τρίχες με διαφορετική πυκνότητα ανά σημεία που ξεφυτρώνουν θρασύτατα από το πρόσωπό σου.

 

Κεφάλαιο επιδερμίδα και μάτια

anigif enhanced 19699 1402433327 1 preview

Τις πρώτες σελίδες του θα αρχίσεις να τις διαβάζεις μόλις καβατζάρεις τα 30 –αν δουλεύεις σταθερά νυχτερινές ώρες, τότε καλό είναι να διαβάσεις τη σχετική ύλη και πριν τα 30. Για το θέμα σακούλες στα μάτια στα έχουμε πει και εδώ. Πέρα όμως από τα μάτια, και η επιδερμίδα του προσώπου σου χρειάζεται την προσοχή σου. Ο ήλιος, η λιπαρότητα των πόρων ακόμα και η ίδια η ηλικία (γήρανση το λένε) είναι επαρκείς λόγοι για να δραστηροποιηθείς. Και φυσικά καλό είναι στο ντουλαπάκι του μπάνιου σου να βρίσκεται και καμιά κρέμα. Δεν είναι ντροπή, είναι απόδειξη ότι ακόμα σε νοιάζει η υγεία και η επιδερμίδα σου.

 

Αποσμητικό

underarm sweat

Χειμώνα και (κυρίως) Καλοκαίρι φοράμε πάντα αποσμητικό, είτε σπρέι είτε roll on. Απλό, εύκολο, κατανοητό. ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved