Schorem Barber Shop Όλα όσα κάνεις και σπας τα νεύρα του κουρέα σου

Τι θα πει δεν ξέρεις τι θες;

Αδέρφια στην περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, η δουλειά του κουρέα είναι μία δύσκολη δουλειά. Πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, πολλές ώρες, πολλές ιδιοτροπίες και, φυσικά, πολλές τρίχες. Μπορεί οι καλοί κομμωτές να έχουν μάθει και να ξεμπερδεύουν στο άψε-σβήσε με τα κεφάλια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ζαλίζουμε εμείς τα δικά τους. Τον κουρέα σου θα τον σέβεσαι. Αν μάλιστα είναι και φίλος σου, πρέπει να κοιτάς να κάνεις την ζωή του ευκολότερη. Και δεν το κάνεις.

Ο κουρέας σου είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να δουλεύει με υπομονή. Μην την εξαντλήσεις. Αντιθέτως, προσπάθησε να μην κάνεις κάτι από τα παρακάτω, που κάνει και το δικό του έργο δυσκολότερο.

 

Δεν ξέρεις τι κούρεμα θες

Είσαι από εκείνους που κάθονται στην καρέκλα και του λένε «φίλε δεν ξέρω, κάνε ό,τι θες». Αμ δεν πάει έτσι. Γιατί αν ο κουρέας σου κάνει τίποτα που δεν σου αρέσει, ξέρει ότι θα γκρινιάζεις σαν πιτσιρίκι σε δημοτικό. Οπότε πριν πάρεις τηλέφωνο να κλείσεις το ραντεβού σου, φρόντισε να έχεις καταλήξει στο τι look επιθυμείς. Το χτένισμα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Όμως το κόψιμο των μαλλιών  δεν πρόκειται κανείς κουρέας να το πάρει πάνω του παρά μόνο αν του δώσεις το οκ.

 

Γιατί κουνιέσαι τόσο πολύ;

Σε άνθρωπο που κρατάει ψαλίδια και φαλτσέτες, εξυπνάδες δεν κάνουμε. Όταν σου λέει «μείνε ακίνητος» το εννοεί όσο δεν φαντάζεσαι. Και όχι απαραίτητα για να μην σε κόψει, αλλά και για το γεγονός ότι αν του ξεφύγει καμιά ψαλιδιά ή  καμιά φαβορίτα, θα βάλεις τα κλάματα από το πώς θα δείχνεις.  Κάτσε ακίνητος.

Μην σηκώνεις συνέχεια το κινητό

Μπορεί να μην στο λέει από ευγένεια, αλλά η αλήθεια είναι πως του σπας αδιανόητα τα νεύρα όταν απαντάς κάθε λίγο και λιγάκι στο κινητό σου. Θέλει να σε κουρέψει, να τελειώνει, να περάσει στον επόμενο. Όταν εσύ αποφασίζεις να πεις την ιστορία της ζωής σου προφανώς και τον καθυστερείς. Τι θες δηλαδή να ξυπνήσει μέσα του ο Σουίνι Τοντ;

 

Μην πηγαίνεις για κούρεμα άρρωστος

Μύξες, βήχας, κακό, αλλά το μαλλί…μαλλί. Και εκεί που σου κόβει τις τούφες μία-μία αναρωτιέται πόσο τσίπα χρειάζεται να  χει κανείς για να καταλάβει πως όταν είσαι άρρωστος μένεις σπίτι σου. Ή τουλάχιστον πας άλλη μέρα για κούρεμα. Αλλά όχι. Πρέπει να φτερνίζεσαι, να κουνιέσαι, να φυσάς τη μύτη σου ανά 2 λεπτά και να κάνεις τους τριγύρω να απορούν τι ήρθες να κάνεις εδώ.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved