Χτύπα τατουάζ χωρίς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μετά

Ναι, βρήκες σχέδιο, με το δέρμα σου τι θα κάνεις όμως.

To πήρες απόφαση, βρήκες το σχέδιο και είσαι έτοιμος να το «χτυπήσεις». Και μπράβο σου. Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν μόλις σταματήσειν να τρυπάει η βελόνα. Το τατουάζ χρειάζεται περιποιήση και προσοχή για αρκετό καιρό. Δώσε βάση και μην τα αμελήσεις για να μην μπλέξεις. Καλό χτύπημα.

1. Μην υποκύψεις στη φαγούρα

Συχνό φαινόμενο που παρατηρείται την δεύτερη ή την τρίτη μέρα. Σε πιάνει φαγούρα που σε κάνει να θυμάσαι την ανεμοβλογιά. Μην ενδώσεις. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να το καταστρέψεις και να προκαλέσεις μολύνσεις. Αν δεν υποχωρεί και ψάχνεις απεγνωσμένα την λύτρωση, χτύπα το με το χέρι σου όπως θα έκανες με μία μπάλα του μπάσκετ.

david beckham 16

2. Το αντηλιακό το χρειάζεσαι

Είναι φίλος σου. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για ένα τατουάζ από το να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 20 (ή και παραπάνω) θα κρατήσει μακριά τις βλαβερές ακτίνες UV από το σχέδιό σου και θα προστατέψει το δέρμα σου. Ακόμη και όταν η πληγή επουλωθεί, φρόντισε να μην παραμελήσεις την εφαρμογή του αντηλιακού για λίγο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, μίλα με τον άνθρωπο που στο «χτύπησε». Θα ξέρει να σου πει μέχρι πότε πρέπει να το βάζεις.

3. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή

Ειλικρινά αδερφέ, όσο και να θέλεις, μην το «χτυπήσεις» αν είναι καλοκαίρι. Ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα, είναι οι χειρότερες «γνωριμίες» για το τατουάζ σου. Απόφυγε τα με κάθε θυσία και ειδικά τις πρώτες 30 ημέρες. O χειμώνας είναι ο μόνος φίλος. Καλά κουράγια.

51c3fe80 4ec2 72f7 5bfb 57d9ea88d104

4. Ήρθε η ώρα για κρέμες

Ενυδάτωση και ανάπλαση. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί σου. Ο φαρμακοποιός αλλά και ο tattoo artists, θα σου συστήσει τις all time classic κρέμες με δεξπανθενόλη που περιέχει προβιταμίνη Β5. Θα επουλώσει την ανοιχτή πληγή που σου έχει κάνει το τατουάζ και θα πρέπει να την εφαρμόζεις στο σημείο πάνω από 4 φορές την ημέρα. Μην την παραλείψεις γιατί φλερτάρεις με την μόλυνση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved