Πώς να ξυρίσεις τα γένια σου ανάλογα με την τριχοφυΐα σου

Γιατί κάποιοι έχουν γενειάδες και άλλοι ακόμα τα ψάχνουν. 

Μεγάλο θέμα το μούσι. Αν δεν φυτρώνει όπως θες, καταντάει σπαστικό. Ώσπου ένα πρωινό, απογοητευμένος που δεν μπορεί να φυτρώσει σωστά, αποφασίζεις να το ξυρίσεις για να ηρεμήσεις. Η αλήθεια ωστόσο, είναι πως για κάθε τύπου γενειάδας, υπάρχει και το κατάλληλο ξύρισμα. Ένα τριμάρισμα δηλαδή, που να βοηθά την κατάσταση είτε έχεις αυξημένη τριχοφυΐα, είτε «ψάχνεις» τα γένια σου. Οι παρακάτω τρεις περιπτώσεις των celebrities, δεν είναι μοναδικές. Πολλοί αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Και για όλα υπάρχει μία απάντηση. Στο trimming

 

Αν έχεις σε συγκεκριμένα σημεία όπως ο Dev Patel

dev patel beard sculpt

Το πρόβλημα με τον Patel είναι πως όσο και να προσπαθήσει, δεν θα μπορέσει ποτέ να αφήσει ένα κανονικό, ομοιόμορφο, αξύριστο look. Πόσο μάλλον να αφήσει γενειάδα. Η έντονη τριχοφυΐα του περιορίζεται στο μουστάκι και στο σαγόνι, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει καθόλου τρίχες στα σημεία πιο χαμηλά από τα μάγουλα. Που το λες πρόβλημα. Αν αντιμετωπίζεις την ίδια φάση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι τακτικό trimming στο μουστάκι για να μην θυμίζεις ταβερνιάρη και ψαλίδισμα στην περιοχή του σαγονιού. Εκτός και αν θες να προσπαθήσεις το goatee.

Το αμούστακο του Hugh Jackman

hugh jackman beard sculpt

Το ότι ο «Logan» αγαπάει τις γενειάδες είναι κάτι που το έχουμε προσέξει. Αυτό που ωστόσο ανακαλύψαμε, είναι πως έμαθε να αγαπάει το Wolverine look του. Αρκετό μούσι στα μάγουλα και ελάχιστο στο σαγόνι και, σχεδόν καθόλου, στο μουστάκι. Αν και σήμερα θα το έλεγες παλιομοδίτικο, είναι κίνηση που επιλέγουν όλοι όσοι έχουν αραιές τρίχες στο μουστάκι και βρίσκουν παρηγοριά στη γενειάδα. Και κάπως έτσι ο Hugh το έκανε trend.

Αν δεν βγάζεις τίποτα όπως ο Zac Efron

Zac efron beard sculpt

Ιδιαίτερα σπαστικό αν αγαπάς τα γένια, ιδιαίτερα άτυχο αν τύχει να έχεις το baby-face του Zac Efron. Η φάτσα του νεαρού ηθοποιού γεννήθηκε για να μην έχει μούσια. Δυστυχώς για εκείνον. Το μυστικό είναι το εξής: όλες οι τρίχες στο πρόσωπο -οι λιγοστές αυτές- πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος, έτσι ώστε να μην φαίνεται πως έχεις «μουντζούρες». Κρατάς όλα τα σημεία στο ίδιο χαμηλό trimming, σαν να έχεις ξύρισμα μίας ημέρας. Ή τα ξυρίζεις όλα και το παίρνεις απόφαση πως δεν υπάρχει σωτηρία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved