Τι εννοείς χάνω λάδια απ' το πρόσωπο;

Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα δεν είναι ντροπή. Είναι πρόβλημα με λύση.

Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στους άντρες. Όσοι αντιμετωπίζουν θέματα λιπαρότητας, έχουν παράλληλα πιο ζεστή επιδερμίδα μιας και υπάρχει μεγαλύτερη ροή αίματος από τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό, μαζί με μία άλλη σειρά από παράγοντες όπως η αφθονία της τεστοστερόνης, προκαλούν αυτή την περίεργη λιπαρότητα. Το θέμα ωστόσο δεν είναι μόνο γενετικό, καθώς η κακή διατροφή και το στρες, συμβάλλουν στο να σου κάνουν την ζωή (και την επιδερμίδα) δυσκολότερη.

Oily Skin Causes 1 e1485189250428

Πώς την αντιμετωπίζεις

1. Αλλάζεις συχνά τα σεντόνια σου 

Ο κόσμος τείνει να ξεχνάει ότι όσο κοιμόμαστε, πεθαίνουν και γεννιούνται εκατομμύρια κύτταρα. Πάνω στα μαξιλάρια σου και στα σεντόνια (ακόμη και αν εσύ δεν τα βλέπεις) υπάρχουν νεκροί ιστοί και λιπώματα που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα. Ναι, είναι λίγο αηδιαστικό, αλλά όσο αλλάζεις συχνά τα σεντόνια δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

2. Μην πλένεις συχνά το πρόσωπο

Δώσε βάση εδώ: το πλύσιμο του προσώπου, πράγματι απομακρύνει τις λιπώδεις εκκρίσεις του προσώπου αλλά συμβαίνει το εξής. Όταν πλένεις το πρόσωπο σου τρεις φορές την ημέρα κάθε μέρα, οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας σου, εκκρίνουν έλαια για να αναπληρωθεί η ξηρότητα της επιδερμίδας. Αν έχεις και υψηλή τεστοστερόνη, εκκρίνεις πολύ περισσότερη ουσία.

Best Products for Oily Skin

3. Πρόσεχε την διατροφή σου

Τίποτα καινούργιο εδώ. Τρώγε καθαρές τροφές χωρίς λιπαρά και πίνε άφθονο νερό. Άφθονο όμως.

4. Δώσε βάση στις «αλοιφές»

Υπάρχουν μιλούνια προϊόντα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να μπει σε μία σειρά. Απλά πριν πετάξεις απερίσκεπτα όποια κρέμα πέσει στο μάτι σου στο καλάθι, μίλα με μια αισθητικό και πες της το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Όλα τα πολυκαταστήματα έχουν. Και είναι και όμορφες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved