5 ασκήσεις για να δείχνεις την πλάτη σου δίχως ντροπή

Ετοιμάσου για sexy back.

Καλώς ή κακώς ένα είναι το μέρος που θες να δείξεις στην παραλία. Το upper body (άντε και λίγο τα πόδια). Μόνο που όταν μιλάμε για upper body, το μυαλό σου πάει προφανώς στα μούσκουλα και τους κοιλιακούς.

Κάπου εδώ όμως οφείλουμε να σε σταματήσουμε. Διότι δίνεις έμφαση μόνο στα μέρη τα οποία κοιτάζεις, αδιαφορώντας για ένα σημαντικό που επειδή δεν είναι ορατό από σένα αδιαφορείς. Την πλάτη.

Μπορεί χωρίς να το θες να τη γυμνάζεις με όλα αυτά που κάνεις στο γυμναστήριο, ωστόσο υπάρχουν και ασκήσεις για να σε δέσουν κυριολεκτικά εκεί πίσω.

Όπως η παρακάτω πεντάδα για παράδειγμα.

 

1. Έλξεις

Άρπαξε το μονόζυγο και κάνε την έλξη που θες (και που μπορείς). Μπορείς με ανοιχτή αλλά και με ύπτια λαβή. Και στις δύο περιπτώσεις γυμνάζεις χέρια και ώμους, αλλά δίνεις τρομερό boost στη ράχη.

elksi

 

2. Βαθιά Καθίσματα με μπάρα

Απλό squat θα είναι μόνο που αντί για αλτήρες, στην πλάτη σου έχεις ολόκληρη μπάρα. Σφίγγεις μέση για να έχεις σωστή στάση και ταυτόχρονα κάνεις πράξη το λαϊκό άσμα του Justin Timberlake, «Sexy Back».

squat

 

3. Ραχιαίοι Superman ή στον Πάγκο

Κλασική άσκηση για να σφίξεις εκεί πίσω. Αν δεν έχεις πάγκο, ξάπλωσε μπρούμυτα στο έδαφος με τεντωμένα και ξεκίνα της κάμψεις. Αν πάλι μπορείς να πας σε πάγκο, πάρε λίγα βάρη στα χέρια και δώσε την κατάλληλη αντίσταση για καλύτερο αποτέλεσμα.

raxi

 

4. Άρσεις Θανάτου

Τρομακτική στη λέξη, ακόμα χειρότερη αν δεν την πραγματοποιήσεις σωστά. Οι άρσεις θανάτου δεν είναι απλή υπόθεση, για αυτό και σου έχουμε γράψει ολόκληρη έκθεση για τη συγκεκριμένη άσκηση. Πριν την κάνεις ρίξε μια ματιά.

arseis

 

5. Κωπηλατική με αλτήρες σε επικλινή πάγκο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κωπηλατική είναι η καλύτερη άσκηση για το σώμα. Φαντάσου τώρα όταν εστιάζεις στην πλάτη. Αυτό που θες είναι ένας πάγκος τον οποίο θα βάλεις σε κλίση. Ξάπλωσε μπρούμυτα πάνω του και ξεκίνα την άσκηση. Τεντωμένα τα χέρια στην αρχή και μετά μαζεύεις. Και ξανά από την αρχή.

kopilati

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved