Οι 4 καλύτερες ασκήσεις για τους τρικεφάλους σου

O Bane και αν ξέρει από τρικέφαλους.

Είναι το μέρος που γυμνάζεις ακόμα και αν δεν το θες. Ο τρικέφαλος είναι ένας μυς που τον γυμνάζεις αψήφιστα και αυτό διότι άθελά σου σφίγγεις και στην πίσω πλευρά του μπράτσου όταν «παίζεις» δικέφαλους.

Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να εστιάσεις αποκλειστικά εκεί;

Το καλοκαίρι ήρθε και ενδεχομένως να μην έχεις προλάβει να γραμμώσεις όσο θες στην περιοχή των κοιλιακών. Επειδή όμως στη δουλειά τα μόνα σημεία του σώματος που δεν καλύπτονται από ρούχα είναι το πρόσωπο και τα χέρια, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και εντυπωσίασε τους γύρω με τους σφιγμένους σου τρικεφάλους.

Αυτές λοιπόν είναι οι 4 ασκήσεις που θα σε φτιάξουν και μάλιστα σύντομα.

 

1. Push Ups με κλειστά χέρια

Αντί να πιάσεις αλτήρες και λάστιχα κάνε κάμψεις. Μόνο που δεν θα τις πραγματοποιήσεις με τον κλασικό τρόπο με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων. Αυτή τη φορά τα χέρια σου είναι κλειστά και οι παλάμες θα σχηματίζουν τρίγωνο.

Έτσι, οι τρικέφαλοι δέχονται τη μέγιστη επιβάρυνση, καθώς όσο πιο κοντά βρίσκονται οι παλάμες τόσο περισσότερο δουλεύουν αυτοί αντί του στήθους.

diamond

 

 

2. Εκτάσεις με αλτήρα πίσω από το κεφάλι

Είναι πιο απλή από την παραπάνω άσκηση, ακόμα και αν διαθέτει αλτήρα. Μπορείς να την εκτελέσεις είτε σε όρθια, είτε σε καθιστή θέση προκειμένου να μην επιβαρύνεις το υπόλοιπο σώμα σου.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι κρατήσεις τον αλτήρα με τα δύο χέρια, να τον τοποθετήσεις πίσω από το κεφάλι σου (με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πάνω) και έπειτα να τεντώσεις τα χέρια σου στο ύψιστο σημείο.  Και ξανά πάλι πίσω.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, βραχίονες και αγκώνες θα πρέπει να βρίσκονται ακίνητοι κοντά στο κεφάλι και σχεδόν σε κάθετη θέση. Εάν πραγματοποιείς την άσκηση όρθιος, φρόντισε τα πόδια σου να είναι στο άνοιγμα των ώμων.

dumbbell two arm inclined tricep

 

 

3. Πιέσεις τρικεφάλων με σκοινί

Αν νομίζεις ότι είναι εύκολη, καλύτερα να μην την κάνεις. Δεν θα είναι παιχνιδάκι, θα «κάψεις» τους τρικεφάλους σου. Εφόσον είσαι έτοιμος, στάσου μπροστά στην τροχαλία η οποία έχει σχοινί.

Πιάνεις τις δύο άκρες του σχοινιού έχοντας του αγκώνες ενωμένους στον κορμό . Στη συνέχεια πιέζεις το σχοινί προς τα κάτω χωρίς να κουνηθούν οι αγκώνες και ο βραχίονας. Μόλις το σχοινί φτάσει στην κατώτατη θέση πρέπει να ανοίξει μέχρι οι λαβές του να έρθουν σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Ύστερα επανέρχεσαι στην αρχική σου θέση. 

rope

 

4. Kick Back

Πάρε τον αλτήρα και όρμα στον πρώτο άδειο πάγκο στο γυμναστήριο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς με το ένα χέρι τον αλτήρα και ταυτόχρονα αντίθετο πόδι και χέρι να στηρίζονται στον πάγκο.  Σώμα και μπράτσο παράλληλα με το έδαφος και αρχίζεις την εκτέλεση της άσκησης.

Στη συνέχεια εκτείνεις χέρι προς τα πίσω μέχρι να τεντώσει και να έρθει στην ευθεία με το υπόλοιπο σώμα. Μετά το ξανακατεβάζεις στην αρχική του θέση.

animation



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved