4 ασκήσεις για να τουμπανιάσεις δικέφαλους και τρικέφαλους

The Rock approves this post.

Αν βαρέθηκες τις τυπικές ασκήσεις για να κάνεις μούσκουλα, σε προκαλώ να δοκιμάσεις μια διαφορετική τεχνική εκγύμνασης. Δεν σου ζητάω πολλά, τέσσερα σετ θέλω να κάνεις όλα κι όλα. Μην εφησυχάζεις, το καθένα από αυτά έχει 100 επαναλήψεις. Ω ναι! 100.

Γι' αυτό φιλαράκι βρες κάποια κιλά που πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις 20 γρήγορες επαναλήψεις και ξεκίνα αυτόν τον μίνι... μαραθώνιο. Καλή τύχη λοιπόν θα τη χρειαστείς.

 

1. Κάμψεις αγκώνων με στραβόμπαρα

Σετ:1
Επαναλήψεις: 100
Ξεκούραση: 30 sec

Φέρε τη στραβόμπαρα μπροστά σου με τις παλάμες να έχουν «βλέμμα» προς τα πάνω και ξεκίνα τις έλξεις. Η μπάρα να ακουμπάει με κάθε επανάληψη στο στήθος.

 

2. Γαλλικές πιέσεις σε πάγκο

Σετ:1
Επαναλήψεις: 100
Ξεκούραση: 30 sec

Παίρνεις την κανονική μπάρα αυτή τη φορά και κάθεσαι στον πάγκο τον οποίο έχεις ρυθμίσει να έχει κλίση 45 μοίρες. Οι βραχίονες και οι αγκώνες είναι κάθετοι προς τον πάγκο και παραμένουν ακίνητοι την ώρα που τα χέρια σου είναι λυγισμένα και κρατάνε την μπάρα. Σηκώνεις την μπάρα μέχρι να ευθυγραμμιστούν τα χέρια σου και επιστρέφεις στην αρχική σου θέση. 

 

 

3. Κάμψεις αγκώνων με αλτήρες σε επικλινή πάγκο

Σετ:1
Επαναλήψεις:100
Ξεκούραση: 30 sec

Άσε τον πάγκο στην ίδια θέση που ήταν και πριν, δηλαδή σε 45 μοίρες. Φέρε τους αλτήρες σε σημείο που τα χέρια σου να τεντώνουν. Από εκεί κι έπειτα η μόνη σου δουλειά είναι να διπλώνεις τους αγκώνες μέχρι να ακουμπούν στο στήθος σου. Και μετά πάλι στην αρχική θέση.

 

 

4. Κάμψεις τρικεφάλων σε τροχαλία

Σετ:1
Επαναλήψεις:100
Ξεκούραση: 30 sec

Στάσου μπροστά από την τροχαλία και τοποθέτησέ τη σε σημείο που να φτάνει στο ύψος των αγκώνων. Έπειτα πιάσε την κορδονένια λαβή από τις άκρες και ξεκίνα την άσκηση. Η κίνησή σου θα πρέπει να είναι γρήγορη στο κατέβασμα, αργή στο ανέβασμα. Δώσε ιδιαίτερη βάση στο κατέβασμα, τα χέρια να τεντώνουν προς τα κάτω και οι καρποί να γέρνουν προς τα μέσα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved