Unsplash 5 ασκήσεις που θα κάνουν πιο εύκολο το πρωινό σου ξύπνημα

Αν τις βάλεις στο πρόγραμμα σου, πολλά θα αλλάξουν και με λίγο «κόστος».

Αν κάνεις μία καθιστική ζωή ίσως να φταίει ακόμη και το επάγγελμα σου. Αν είσαι όλη μέρα στο γραφείο μπροστά από την οθόνη, είναι λογικό μετά να μην θέλεις να γίνεις μαραθωνοδρόμος. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να μην σαπίσεις εντελώς; Και ξέρεις πολύ καλά πως μία ζωή χωρίς κίνηση είναι μία καταθλιπτική και βαρετή ζωή, μία ζωή χωρίς ίχνος υγείας. Πρέπει να βάλεις αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμα σου και πρέπει να το κάνεις πολύ σύντομα.  

Η προπόνηση του «αγρότη» είναι το workout που έχεις ανάγκη

Μπορεί ο ύπνος να φροντίζει να γεμίσουν οι μπαταρίες σου, αλλά μην ξεχνάς πως για το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο οι μύες σου έχουν μείνει αχρησιμοποίητοι. Αυτός είναι και ο λόγος που σηκώνεσαι από το κρεβάτι σαν να σε έχουν στριμώξει σε ένα κουτί και πονάς στο κάθε βήμα – αν δεν γυμνάζεσαι καθημερινά θα έχεις νιώσει τα παραπάνω σίγουρα. Οπότε τι κάνεις γι’ αυτό; Ο καθένας κάνει πολλά και διάφορα για πρωινή γυμναστική, αλλά αυτό που δεν πρέπει να παραλείπεις είναι το stretching.

 

 
 

Το να ξεμουδιάσεις τους μυς σου το πρωί είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σε σώσει από πολλά δεινά μέσα στη μέρα. Μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις το πρωί που θα σε βοηθήσουν να έχεις καλή φυσική και ψυχική κατάσταση για το υπόλοιπο της ημέρας; Και δεν χρειάζεται να βασανίζεις τον εαυτό σου με εξαντλητικές προπονήσεις. Υπάρχουν απλές και γρήγορες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις γεμάτη ενέργεια.

 

 
 

Αρκούν 10 λεπτά για να βάλεις «φωτιά» στο σώμα σου

Μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, και θα σε γεμίσει με πολύ ενέργεια και ευλυγισία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να αρχίζεις τη μέρα σου με γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο και μέσα σε λίγο διάστημα θα μπορέσεις να δεις και εσύ τα οφέλη της πρωινής άσκησης αρκεί να το τηρείς.

Δες εδώ ποιες είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved