Η προπόνηση του «αγρότη» είναι το workout που έχεις ανάγκη

Τι είναι το περιβόητο «βάδισμα του αγρότη» που υπόσχεται εκρηκτικά αποτελέσματα;

Το να διατηρήσουμε τον μυικό μας όγκο και να κάψουμε αποτελεσματικά λίπος είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο» και κάθε άντρα που ασχολείται με την γυμναστική. Το να βρει, ωστόσο, μία άσκηση που να τα συνδυάζει είναι η ζόρικη συνθήκη. Πρέπει να βρει εκείνη την άσκηση που θα μας δώσει αυτό που ζητάμε για να παραμείνουμε fit και να βλέπουμε την αλλαγή στο σώμα μας. Μία αλλαγή που αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Kirk Charles, εξειδικευμένο fitness trainer σε άτομα άνω των 40 ετών, η λύση βρίσκεται στο «βάδιμα του αγρότη». Πρόκειται για μία άσκηση που ενεργοποιεί τον κορμό, τα άκρα, το κάτω μέρος του σώματος και γενικότερα όλο το σώμα. Όσο μεγαλώνεις, τόσο πρέπει να βάζεις το βάδισμα του αγρότη στη ζωή σου.

 

 

Η σωστή στάση του σώματος όταν περπατάμε είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να προσέχουμε τη σπονδυλική μας στήλη και ιδιαίτερα τους τραυματισμούς της μέσης. "Στη δικιά μου περίπτωση, επειδή τα πόδια μου δεν είχαν καμπύλες, αυτό οδήγησε σε κάποια προβλήματα με τη μέση μου. Όσο πλησίαζα τα 50, τόσο περισσότερες ενοχλήσεις ένιωθα και το πρόβλημα γινόταν πιο σοβαρό. Γιατί; Επειδή ως παιδί δε φόρεσα ειδικούς ορθοπεδικούς πάτους, φορούσαν συνεχώς sneakers ενώ δεν πρόσεχα και όταν έτρεχα", αναφέρει ο Kirk.

Πώς ο Glen Powell έφτιαξε σώμα για το Top Gun: Maverick

Πώς θα πετύχεις το περιβόητο «βάδισμα του αγρότη»

Ο Kirk δοκίμασε διαφορετικές ασκήσεις, μελέτησε διαφορετικές ρουτίνες και κατέληξε στο... βάδισμα του αγρότη. Τον έκανε πιο δυνατό τόσο στο κάτω μέρος όσο και στο πάνω μέρος του σώματος.

 

 

Παρακάτω το πώς θα το πετύχεις:

  • Καταρχάς, θα χρειαστείς δράμια (ή αλτήρες). Φρόντισε να τα κρατάς πολύ σφιχτά από τις δύο πλευρές του σώματός σου, να σφίγγεις τους ώμους, να κοιτάς ίσια μπροστά, να κρατάς τον κορμό σταθερό και να περπατάς αργά.
  • Άρχισε με λίγα βάρη και όσο περνάς ο καιρός κοίτα να αυξάνεις τα κιλά. Θα δεις το πόσο πολύ γυμνάζονται οι τραπεζοειδείς μυς αλλά πρόσεξε να υπάρχει ισορροπία και από τις δύο πλευρές
  • Κάνε 100 βήματα, ξεκουράσου για δύο λεπτά. Μετά κάνε άλλα 100. Συνολικά θα χρειαστείς 4 επαναλήψεις και για περίπου 3 φορές την εβδομάδα.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved