Θέλω η May the 4th να φέρει μια τάξη στο σύμπαν του Star Wars

Ας επικεντρωθούμε επιτέλους σε μια εποχή και όχι σε διάσπαρτα σημεία του χρόνου.

Για όσους είχαν στο μυαλό τους ότι το Star Wars αφορούσε μονάχα τις επίσημες τριλογίες, ήταν δεδομένο ότι η νέα τάξη των πραγμάτων, με διάφορες σειρές, νέους χαρακτήρες και διαφορετικές καταστάσεις πέρα από τον Darth Vader, το όνομα Skywalker και τους τζεντάι θα τους αποσυντόνιζαν, ενδεχομένως, να εξαφάνιζαν την αδυναμία τους για τον μακρινό μακρινό Γαλαξία του George Lucas.

Η αλήθεια είναι ότι σύγχρονη τριλογία έκανε ακόμα τους πάντες να εκτιμήσουν την prequel trilogy που έφαγε τόσο hate τα χρόνια που παιζόταν, σε σημείο που ο άλλοτε ανεπιθύμητος Hayden Christensen (Anakin Skywalker) πλέον λατρεύεται περισσότερο και από τον Luke Skywalker του Mark Hamil.

 

 

Σαφώς και η τριλογία με τους Kylo Ren και Rey δεν λειτούργησε όπως θα ήθελαν στη Lucasfilm, ωστόσο, το διαγαλαξιακό σύμπαν του Star Wars έχει βρει ζωή με τις διάφορες σειρές και ταινίες που διηγούνται side ιστορίες. Η αρχή έγινε με το «Rogue One: A Star Wars Story» που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ η επιτυχία της σειράς «The Mandalorian» ήταν αυτό που χρειαζόταν για να πυροδοτήσει την ξαφνική ανάγκη για διεύρυνση και παράλληλα εξερεύνηση του σύμπαντος.

Ακολούθησαν το μέτριο προς κακό, Solo: A Star Wars Story, το καλό αργό Andor, το μέτριο Boba Fett, το Obi-Wan που σώθηκε από την επική μάχη Vader-Obi Wan στο φινάλε του, ενώ το Ahsoka αποδείχτηκε ό,τι καλύτερο έχουμε δει από την εποχή του The Revenge of the Sith.

Kenobi: Ποιος δεν τρελάθηκε με τη μεταμόρφωση του Anakin σε Darth Vader

Θέλει «αρχειοθέτηση»

Σαφώς και το σύμπαν είναι τεράστιο, οι τριλογίες αφορούν τρεις διαφορετικές εποχές και οι spin-off ταινίες ή σειρές που κυκλοφορούν γεμίζουν τα κενά μεταξύ τους και δίνουν νέα τροφή για σκέψη και έξτρα ιστορίες.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλα αυτά projects, όσο καλά και αν δείχνουν στο φινάλε, έχουν αρχίσει να κουράζουν τον κόσμο για έναν σημαντικό λόγο. Ότι δεν έχουν συνοχή. Για παράδειγμα, το Mandalorian διαδραματίζεται μεταξύ πρώτης και τρίτης τριλογίας, το Ahsoka δεύτερης και τρίτης, το Andor μεταξύ δεύτερης και του Rogue One και σύντομα θα χρειαστούμε δραμαμίνη για να συγχρονιστούμε.

 

 

Μέχρι σήμερα, αν υπάρχει μία σωστή παράλληλη ιστορία αυτά είναι τα Star Wars: Clone Wars και Star Wars: Rebels. Δύο σειρές κινουμένων σχεδίων που συνέχισαν το story από την εποχή του Star Wars Episode II: Attack of the Clones και το πήγαν μέχρι να φτάσουμε στο Star Wars Episode IV: A New Hope, φτιάχνοντας ουσιαστικά όλο το story το οποίο παρακολουθούμε σήμερα στο αναβαθμισμένο σύμπαν του Star Wars.

Η επική μάχη του «A New Hope» στον 21ο αιώνα

Σαφώς και υπάρχουν τόσες ανεξερεύνητες πτυχές της ιστορίας, αλλά είναι καιρός η αφήγησή του να μπει σε μια τάξη και τότε είναι βέβαιο ότι οι φαν του franchise θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Ίσως είναι καιρός επιτέλους το Star Wars να μας παρουσιάσει τα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την prequel τριλογία. Τα χρόνια δηλαδή της Old Republic. Αφού όμως βάλει σε τάξη τα projects του. May the 4rth be with us...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved