Ο Mark Hamill γνώρισε τον Luke Skywalker από τύχη

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και στα παρασκήνια του George Lucas, στην πρώτη οντισιόν πλάι στον Harrison Ford.

Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι συνέβη πραγματικά και χάθηκε από προσώπου Γης. Αν δεν είχε επανέλθει το Star Wars Saga με τη νέα τριλογία, ενδέχεται να μην ξέραμε καν πώς έχει διαμορφωθεί το πρόσωπό του, άσχετα με το αν έκανε μικρά περάσματα σε διάφορες παραγωγές, αλλά για μικρούς ρόλους. Ο Mark Hamill ίσως δεν άντεξε ποτέ την επιτυχία ή οι υπόλοιποι σκηνοθέτες δεν μπορούσαν να τον εκλάβουν πλέον ως  κάτι άλλο πέραν του βασικού πρωταγωνιστή του Star Wars. Όσο και να μην τον είδαμε ποτέ σε άλλο μεγάλο ρόλο πέραν του Luke Skywalker, o Mark Hamill έχει γράψει ιστορία.

 

 

Ο Luke Skywalker δεν είναι ένας απλός χαρακτήρας που ήρθε και πέρασε μέσα από μια ταινία. Είναι ο κύριος λόγος που άπαντες έσπευσαν να δουν τα The Force Awakens, The Last Jedi και The Rise of Skywalker, περισσότερο από κάθε άλλο χαρακτήρα της original τριλογίας του Star Wars.

Το θέμα είναι ότι πλέον με την τροπή που έλαβε η τελευταία τριλογία, ο Luke πέρασε στην ιστορία και από τη στιγμή που έγινε και επίσημα Force Ghost ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται, αν υπάρχει κάτι εκεί έξω πλέον για τον Mark Hamill.

 

 

Πίσω στο 1975…

Ο George Lucas περνούσε από οντισιόν νεαρούς ηθοποιούς για την νέα διαγαλαξιακή παραγωγή που τότε έμοιαζε με κάτι πρωτάκουστο. Μια ταινία που άκουγε στο όνομα «Star Wars» και ήταν αποτέλεσμα της αποτυχημένης απόπειρας του Lucas να αποκτήσει τα δικαιώματα του, «Flash Gordon» αλλά και καψούρας του σκηνοθέτη να δημιουργήσει ένα franchise με θέμα το διάστημα.

 

 

Πίσω τώρα στην οντισιόν, ο Lucas είχε φροντίσει να μην φανερώσει την πλοκή και τη σπουδαιότητα των χαρακτήρων και επιθυμούσε για τον χαρακτήρα του Luke Skywalker (τότε Starkiller), έναν ηθοποιό νέο, χωρίς μεγάλη πείρα αλλά με μυαλό που του κόβει. Ουσιαστικά αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μην φρικάρει διαβάζοντας τα περίεργα λόγια περί «Δύναμης» και «Jedi», δημιουργώντας έναν χαρακτήρα με ενδιαφέρον που να προκαλέσει ταύτιση στο κοινό για τα επόμενα χρόνια.

Ο Mark Hamill από την άλλη σε ηλικία 25 ετών δεν είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφική ταινία, κάνοντας μονάχα εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και για λίγα επεισόδια, όπως το «General Hospital» ή το «The Texas Wheelers» ενώ δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του η συμμετοχή σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μια μέρα λοιπόν ακολούθησε τον καλό του φίλο Robert Englund –ο original Freddy Krueger από τα «Nightmare on Elm Street»- σε οντισιόν του «Apocalypse Now», στο ίδιο κτίριο που γίνονταν οι αντίστοιχες του Star Wars. Βλέποντας μερικές από τις ερμηνείες, ο Englund παρότρυνε τον φίλο του να δοκιμαστεί.

 

robe

 

Ο Lucas τον δέχτηκε και εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία με τον νεαρό τότε Harrison Ford, όπου διάβασαν μαζί τα λόγια σε μια σκηνή Luke Skywalker και Han Solo.

«Κανείς μας δεν είχε διαβάσει το σενάριο, ούτε καν ξέραμε περί τίνος πρόκειται η ταινία. Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν τα λόγια της συγκεκριμένης σκηνής. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου έβγαζαν κανένα απολύτως νόημα» παραδέχτηκε αργότερα ο Hamill, ο οποίος ωστόσο τα αποστήθισε ακόμα και αν αδυνατούσε να καταλάβει τι ακριβώς διάβαζε.

Ευτυχώς για τον κόσμο, o Lucas είχε σώσει την original οντισιόν και μπορείς να την απολαύσεις παρακάτω:

 

 

Μετά από ένα «Okay, good» και μερικά παλαμάκια, Mark Hamill και Harrison Ford γύρισαν σπίτι τους με τους ρόλους που τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς στην Έβδομη Τέχνη. Κάτι παραπάνω από 40 χρόνια αργότερα, ο δεύτερος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του περασμένου αιώνα, ενώ ο Hamill ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Στα 69 του χρόνια πλέον, είναι ένας ηθοποιός για τον οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ τις πραγματικές του δυνατότητες. Ίσως η ιστορία να γραφόταν πολύ διαφορετικά εάν εκείνη τη μέρα ο Robert Englund δεν του είχε βάλει το μικρόβιο για το Star Wars, με την καριέρα του να μην χαρακτηρίζεται μονάχα από τον ρόλο του ως Luke, τη νέμεσης του Flash, The Trickster στην τηλεοπτική σειρά των 90’s ή για την εμβληματική φωνή του ως Joker.

Αλλά εδώ που τα λέμε, το ότι μας έδωσε τον πιο εμβληματικό Jedi όλων των εποχών δεν είναι και μικρό κατόρθωμα.

 

Πολλά κείμενα σε περιμένουν στο αφιέρωμα του Ratpack.gr, κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία:

 

main starwars

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved