Η εξερεύνηση ενός storyline που θα διώξει την ξενέρα του «The Rise of Skywalker».

Άμα υπήρχε η δυνατότητα να ξαναγυριστεί η τελευταία τριλογία του Star Wars, ενδεχομένως να γινόταν χωρίς δισταγμό, ακόμα και αν αυτό σήμαινε πως χαρακτήρες όπως ο Kylo Ren ή η Rey θα διαγράφονταν για πάντα. Αν εξαιρέσουμε το «Last Jedi» που δέχθηκε τρομακτική κριτική αλλά εξελίχθηκε στην καλύτερη ταινία της σύγχρονης τριλογίας, η ταινία που άνοιξε και έκλεισε το νέο storyline μας γέμισαν με κενά, «έκαψαν» ήρωες και εν ολίγοις δεν φέρθηκαν με κανένα σεβασμό προς τα original επεισόδια.

 

 

Κοιτάζοντας το απέραντο σύμπαν του Star Wars σίγουρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες και κενά να καλυφθούν για γεγονότα που κατακλύζουν τις 9 ταινίες του story -π.χ. το story του Mandalorian ή του Boba Fett- όπως άλλωστε και αρκετά από τα γεγονότα των animated σειρών «Rebels» και «Clone Wars» θα μεταφερθούν σε live action σειρές.

Περισσότερο από όλους περιμένουν αυτόν εδώ τον κύριο να βγει σε ταινία ή σειρά.

Ωραία όμως όλα αυτά με τις σειρές και τις spin-off ταινίες. Για την original story τι έχει μείνει;

 

H Old Republic μας καλεί

Πολλοί θα αναφωνήσουν «πάλι τα ίδια;» σκεπτόμενοι την prequel τριλογία του George Lucas η οποία απεικόνισε όλα όσα συνέβησαν στα χρόνια πριν τις original ταινίες, ωστόσο η σκέψη που πραγματικά τρομάζει τους Star Wars fans δεν είναι το ότι θα πάμε πίσω στο χρόνο (πολλούς αιώνες βασικά), αλλά το ότι πρόκειται για ένα story παντελώς άγνωστο σε αρκετούς. Εκεί δεν υπάρχουν Darth Vader, το αίμα των Skywalker, ακόμα και ο Emperor αλλά οι πρόγονοι και όλοι όσοι διαμόρφωσαν ιστορία και καταστάσεις που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Αν δεν έχεις εικόνα, μια ματιά στο παρακάτω βίντεο θα σου δώσει μια γεύση:

 

 

Στο «Mandalorian» ακούσαμε να μιλάνε για τον Πόλεμο των Mandalorian, ο οποίος ωστόσο δεν είχε να κάνει για κάποια περίοδο κοντά στα γεγονότα της σειράς αλλά πολλούς αιώνες πριν, μεταξύ των μασκοφόρων κυνηγών κεφαλών και της Γαλαξιακής Δημοκρατίας.

Ακούγονται αλαμπουρνέζικα (δεν αδικούμε κανέναν) ωστόσο το story που προέκυψε μέσα από τα κόμικς και κυρίως τα videogames της Old Republic είναι σαν να μιλάμε πραγματικά για έναν άλλον εντελώς κόσμο, που δεν έχει να κάνει με αυτό τον δεινοσαύρων αλλά παρόμοιας τεχνολογίας και κυρίως φαντασίας γύρω από τη Δύναμη, τη Δημοκρατία και τους Sith. Η Old Republic δεν είναι απλά μια περίοδος 100-200 χρόνων αλλά άπειρων γενιών με ενδεχομένως ακόμα καλύτερο story από όλα όσα έχουμε δει στις οθόνες μας μέχρι σήμερα.

 

Αν μεταφερθεί ο Revan στη μεγάλη οθόνη ήδη έχουμε υποψήφιο.

Ο λόγος ότι οι ιστορίες τους είναι σχεδόν άγνωστες στους περισσότερους, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των χαρακτήρων των Rebels και Clone Wars που πήραμε μια ιδέα στις σειρές και γνωρίζουμε πάνω κάτω πού και πώς καταλήγουν. Είναι λογικό να φοβίζει τον καθένα ένα ταξίδι στο άγνωστο, ωστόσο μετά την αποτυχία της νέας γενιάς η λύση της Old Republic μοιάζει μονόδρομος για τη διαιώνιση της ιστορίας. 

Ακόμα και αν αυτή μας πηγαίνει πολλούς αιώνες πίσω. 

 

Πολλά κείμενα σε περιμένουν στο αφιέρωμα του Ratpack.gr, κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία:

 

main starwars

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved