Νομίζεις εύκολα επιβιώνεις αν τρακάρεις μετωπικά με τον Τζορτζ Καρλάφτη και τους συναδέλφους του;

Δεν είναι και το πιο σύνηθες στην Ελλάδα να βλέπουμε American Football, ωστόσο μία το Super Bowl, μία μετά τα νέα για τον Τομ Μπρέιντι και κυρίως η συμμετοχή του Τζορτζ Καφλάφτη στον μεγάλο τελικό μας έκαναν να δούμε το NFL με άλλο μάτι.

Το φετινό Super Bowl ήταν το κάτι άλλο.

 

Βέβαια από τη στιγμή που δεν έχουμε παίξει καθόλου το συγκεκριμένο άθλημα είναι δύσκολο να φανταστούμε τι χρειάζεται για να επιζήσει κανείς από τους κραδασμούς και τα χτυπήματα που μπορεί να δεχτεί. Για να τη βγάλει κανείς στο υψηλότερο επίπεδο του American Football όπου και σωματώδης οφείλει να είναι, αλλά ταυτόχρονα να τρέχει πιο γρήγορα και από τον Κεντέρη, οφείλει να κάνει και την ανάλογη διατροφή και προπόνηση.

 

 

Τι τρώνε όμως τα θηρία;

Ο σολομός, οι γλυκοπατάτες και το χούμους είναι βασικά συστατικά στα ψυγεία κάθε παίκτη του NFL, όπως δήλωσε  ο πρώην παίκτης των Atlanta Falcons, Reggie Kelly. Αυτοί οι άνθρωποι δεν τρώνε καθόλου κρέας όσο κι αν αυτό μπορεί να σου ακούγεται τρελό. Η διατροφή τους είναι τρομερά αυστηρή και συγκεκριμένη.

Είδες τα φετινά επικά διαφημιστικά σποτάκια για το Super Bowl;

Ο Kelly είπε πως αυτά τα τρόφιμα ήταν βασικά για τους παίκτες, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν, εν μέρει επειδή είναι όλα πυκνά σε βασικά θρεπτικά συστατικά που κρατούν τους αθλητές σε άριστη κατάσταση για αγώνες και εξάσκηση.

 Δεν έχει καθόλου άδικο και αυτό μας το λένε οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονες. Μία καλή διατροφή μπορεί να σε μπουστάρει πολύ μέσα στο γήπεδο. Το θέμα εδώ όμως δεν είναι μόνο η δύναμη αλλά και η αντοχή. Η διατροφή παίζει τρομερό ρόλο στην αντοχή του παίκτη.

 

 
 

Ο σολομός είναι καλός για τη διατήρηση των μυών και την πρόληψη τραυματισμών

Μία μερίδα σολομού μπορεί να αντιπροσωπεύει το 41% ​​της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης ενός ατόμου. Αυτή η μερίδα είναι επίσης πλούσια σε βασικές βιταμίνες όπως Β3, Β5, Β6, Β12, D και Ε, καθώς και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο και κάλιο.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας φλεγμονής, κάτι που είναι κρίσιμο για τους παίκτες του NFL για την πρόληψη τραυματισμών και τη διατήρηση της φυσικής αντοχής σε ένα ολόκληρο παιχνίδι.

Οι γλυκοπατάτες παρέχουν καύσιμο

Μια γλυκοπατάτα περιέχει 26 γραμμάρια υδατανθράκων, που δίνουν μια ώθηση ενέργειας, και 3,9 γραμμάρια φυτικών ινών, που βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων ενέργειας.

Οι κανονικές πατάτες μπορεί να είναι πηγή υδατανθράκων και ορισμένων βιταμινών, αλλά οι γλυκοπατάτες είναι πολύ πιο πυκνές σε βιταμίνες και κάλιο για την ποσότητα των θερμίδων και των υδατανθράκων που προσφέρουν.

 

 
 

Το χούμους είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Το κύριο συστατικό του χούμους είναι τα φασόλια garbanzo - γνωστά και ως ρεβίθια - τα οποία είναι όσπρια πολύ θρεπτικά που μαζί με τα φασόλια και τα φιστίκια σχηματίζουν την αγία τριάδα των καλών πρωτεϊνών. Ανακατεύονται με ταχίνι (πάστα σουσαμιού), λεμόνι, σκόρδο, αλάτι και λάδι ή νερό για να γίνει πουρές.

Οπότε λοιπόν τώρα γνωρίζετε τα μυστικά της διατροφής των θηρίων του NFL, μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε λίγο τις συμβουλές τους; Εντάξει εσείς δεν θα μπείτε στο γήπεδο και δεν θα φάτε ξύλο σύντομα επειδή μπορεί να κρατάτε τη μπάλα, αλλά όμως σίγουρα αυτή η διατροφή θα σας κάνει φουλ καλό στο σώμα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved