Assosiated Press Tom Brady, υποκλινόμαστε

Αστέρες σαν τον Tom Brady μπορεί να σταματούν, δεν παύουν όμως ποτέ να «λάμπουν».

Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για τους όλους και ο Tom Brady αφού μας «ταλαιπώρησε» λίγες μέρες, αποφάσισε πως είχε φτάσει η ώρα της αποχώρησης από τα αθλητικά δρώμενα. Από το αγαπημένο του NFL του οποίου υπήρξε πρωταγωνιστής, σχεδόν δυνάστης από το 2000 και έπειτα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή παράδοση στο κατά τεκμήριο δημοφιλέστερο άθλημα των Αμερικανών.

 

 

Μας φαίνεται περίεργο

Είναι σαν την απώλεια στη ζωή. Στην αρχή προσπαθείς να το χωνέψεις, ύστερα περνάει ο καιρός και σου λείπει και στο φινάλε θρηνείς. Ο αποκλεισμός της ομάδας του Tampa Bay Buccaneers από τον τελικό του Super Bowl μας γέμισε με φόβο, καθώς εκτός του ότι μπορεί να ήταν η τελευταία του ευκαιρία για άλλο ένα πρωτάθλημα, θα λειτουργούσε σαν αντίβαρο σε αυτό το αγγελάκι που θα φώναζε μέσα του «μη σταματήσεις», ωθώντας τον όλο και πιο κοντά στο «αντίο».

 

 

Τελικώς δεν πέσαμε έξω, αλλά αυτή είναι η ζωή. Όλα κάνουν τον κύκλο τους. Ο «άρχοντας» του NFL και κορυφαίος όλων των εποχών στο American Football, μετά από λίγες μέρες περνάει οριστικά στην ιστορία βάζοντας τέλος σε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και λάμψη, που οι περισσότεροι «κορυφαίοι» θα ζήλευαν.

Δεν έχουν να λένε μονάχα τα περίπου 292 εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε από τα συμβόλαιά του σε 22 σεζόν, ούτε τα 7 πρωταθλήματα που κατέκτησε (6 με τους New England Patriots, ένα με τους Buccaneers), αλλά ο μύθος που δημιούργησε από τότε που βρίσκεται στην παγκόσμια επικαιρότητα με κάθε του εμφάνιση.

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει Tom Brady, κάνε κλικ εδώ.

 

Μια βαθιά υπόκλιση μοιάζει σίγουρα ελάχιστη, ακόμα και αν για τους περισσότερους Έλληνες που δεν γνωρίζουν καν τη διαφορά του ράγκμπι με το American Football, ο GOAT του NFL δεν έχει την ίδια βαρύτητα με αντίστοιχους άλλους «συναδέλφους» του (βλ. Schumacher, Michael Jordan, Maradona) ωστόσο και μόνο που το όνομά του ακούγεται τόσο πολύ, έχει τη δύναμη να κινήσει την περιέργεια ακόμα και των πλέον αφελών αυτού του τοπου. Να με συγχωρεί ο προηγούμενος κορυφαίος, Peyton Manning αλλά δεν είχε την ίδια ανταπόκριση από όλη την «υδρόγειο» κατά την αποχώρησή του πριν λίγα χρόνια.

Από σήμερα και επίσημα ο Tom Brady έφτασε σε σημείο να επισκιάσει και το ίδιο το Super Bowl, προκειμένου να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να δώσει προσοχή και χρόνο «σε τομείς που απαιτούν την προσοχή μου» όπως δήλωσε κατά το «αντίο» του στα social media.

 

 

Από τη στιγμή που το football δεν απαιτεί πλέον όλη του την ενέργεια και προσοχή, οφείλουμε να το σεβαστούμε και κυρίως να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκανε για το άθλημα και τον κόσμο γενικότερα μέχρι σήμερα. Άλλωστε το τέλος ενός μονοπατιού, οδηγεί στην αρχή ενός άλλου.

Μια βαθιά υπόκλιση για τον αγέραστο 44χρονο quarterback για όσα πέτυχε μέχρι σήμερα και μια βαθύτατη σιγουριά ότι θα συνεχίσει να λάμπει στο νέο μονοπάτι που ξεκινάει από σήμερα στη ζωή του. Όποιο και αν είναι αυτό.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved