O Tom Brady πλέον ξεπερνά και το ίδιο το Super Bowl

To πιο εμπορικό event στον κόσμο φέτος έρχεται δεύτερο, πίσω από την απόφαση του GOAT. Είτε τελικά αποσυρθεί, είτε συνεχίσει να «λάμπει».

Είναι ορισμένα αθλήματα που στην Ελλάδα δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο, κυρίως γιατί δεν τα έχουμε στον τόπο μας. Δεν είναι μάλιστα ότι δεν γνωρίζουμε τους κανόνες, αλλά δεν έχουμε ιδέα καν για τις ομάδες και τους αθλητές που διακρίνονται σε αυτά. Για παράδειγμα πόσοι συμπατριώτες μας ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν τη βασική διαφορά του ράγκμπι και το American Football; Οι περισσότεροι σίγουρα, παρότι υπάρχει αρκετά μεγάλο δείγμα που ξενυχτάει τα βράδια για να απολαύσει τις τιτανομαχίες και τα touchdowns στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  

Έστω και έτσι όμως, το όνομα Tom Brady δεν είναι ένα άγνωστο ονοματεπώνυμο που φιγουράρει στις ειδήσεις, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ιδέα πώς παίζεται το football. Ακόμα και αν δεν έχεις δει ποτέ αγώνα του, ή έστω δεν έχεις πληροφορηθεί λεπτομερώς για τα κατορθώματά του, ο κόσμος βλέπει τη λέξη GOAT στο πλάι και κοντοστέκεται. Και εδώ και λίγες ώρες ειδικά μία είναι η είδηση που έβαλε φωτιά στα media που ακόμα δεν αποσαφηνίζεται το αν ισχύει ή όχι. Το ESPN το κυκλοφόρησε παντού πως «Ο κορυφαίος αποχωρεί μετά από 22 χρόνια» ωστόσο ο πατέρας του έτρεξε να διαψεύσει τη συγκεκριμένη είδηση. 

 

 

Θα έλεγε κανείς ότι το να πιάνεις μια μπάλα και να την πετάς σε κάποιον που τρέχει μέσα σε ένα απέραντο πεδίο δεν είναι δα και κάτι το τρομερό, ωστόσο άπαξ και δεν έχεις πιάσει την μπάλα-πεπόνι του American Football δεν μπορείς να διανοηθείς το πόσο δύσκολο είναι η πάσα σου να βρει τον συμπαίκτη σου με μαθηματική ακρίβεια στα 50 μέτρα, την ώρα που 5 μαντράχαλοι και 10 φορές πιο σωματώδεις από σένα τρέχουν σαν τον ταύρο που βλέπει τα κόκκινα για να σε τινάξουν στον αέρα δίχως να λογαριάσουν το αν θα μπορείς να περπατήσεις από τη στιγμή που σου κάνουν το τάκλιν.

 

 

Μόνο που ο Brady δεν έκανε μόνο αυτό, αλλά αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οι New England Patriots έγιναν από το 2001 και έπειτα η απόλυτη δυναστεία του NFL, εξ ου και τα 6 πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ομάδα της Βοστόνης. Και όταν τελείωσε το συμβόλαιό του πριν ενάμιση χρόνο στα 42 του όλοι πίστευαν ότι είχε έρθει η ώρα του να αποσυρθεί αλλά από τη στιγμή που οι Tampa Bay Buccaneers του έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει άλλο ένα πρωτάθλημα, εκείνος αποδέχτηκε την πρόκληση και έφερε μαζί τον κολλητό του Rob Gronkowski για να γράψουν ιστορία.

Για παίκτες ξεχωριστούς και κυρίως νικητές, όπως ο Brady το κίνητρο για μία πιθανή κατάκτηση ενός ακόμα Super Bowl λειτουργεί σαν ελιξίριο, λες και ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία ή επίδραση πάνω τους, παρά μόνο η εμπειρία και το μοναδικό άστρο μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Με τον φετινό αποκλεισμό των Buccaneers λίγο πριν τον τελικό του Super Bowl και τη μη διάθεση της ομάδας για ριζική ανανέωση και στην ηλικία των 44 ενδέχεται να είδαμε για τελευταία φορά τον GOAT στα γήπεδα αλλά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

 

 

Η ουσία είναι ότι τύποι σαν τον Brady δεν έχουν ανάγκη να μένουν στο άθλημα απλά για να γεμίζουν τα γήπεδα με την παρουσία τους, αλλά να δίνουν συνεχώς το κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουν, σαν να είναι τώρα που ξεκινάνε την καριέρα τους. Παρότι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, εκείνοι αγωνίζονται με τέτοιο ζήλο που αισθάνεσαι ότι παίζουν για το επόμενο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας τους.

Όπως και να το κάνουμε το τέλος λόγω ηλικίας για τον Tom Brady είναι κοντά, ακόμα και αν φατσικά και σωματικά αναρωτιέσαι τι βουντού κάνει μαζί με τον Zlatan Ibrahimovic και δεν γερνάνε μέρα, ωστόσο με τις μέρες για το φετινό Super Bowl (14 Φεβρουαρίου) να πλησιάζουν ενδεχομένως το μεγαλύτερο και πιο εμπορικό event στις ΗΠΑ μοιάζει λιγότερο φανταχτερό από ποτέ. Δεν είναι ότι δεν θα βρίσκεται εκείνος στον αγωνιστικό χώρο -δεν θα είναι και η πρώτη φορά άλλωστε- αλλά στο ενδεχόμενο ότι θα πει «αντίο» κάθε φαν του αθλήματος νιώθει πως μια εποχή τελειώνει. Ακόμα και αν δεν πάρει απόφαση να αποσυρθεί από τους Buccaneers, είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του football ένιωσε στο πετσί του πως μία σταθερά που υπήρχε επί χρόνια αποχωρεί και παίρνει μαζί του μεγάλο μερίδιο του θεάματος.

Δεν έχει σημασία ότι τον ξέρεις επειδή είναι ο άντρας της Gisele Bündchen ή γιατί τον έχεις δει να εμφανίζεται σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, η ουσία είναι ότι ο Tom Brady είναι ίσως ο μοναδικός στην ιστορία του American Football (και γενικότερα στον κόσμο) που κατάφερε να βάλει το Super Bowl σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό λέει πολλά.

 

 

Σίγουρα ο Patrick Mahomes του μισού δις δολαρίων για 10 χρόνια των Kansas City Chiefs θεωρείται ο επόμενος μεγάλος σταρ, ωστόσο και μόνο που νιώθεις ότι πλησιάζει η στιγμή που δεν θα έχει το θρύλο του football να επισκιάζει το μεγαλείο του, αισθάνεσαι περίεργα. Είναι σαν την αποχώρηση του Valentino Rossi από το Moto GP. Ένα «αντίο» που κοστίζει σε λάμψη. 

 Σύντομα θα ξέρουμε αν το ελιξίριο έχει ακόμα ποσότητα για τον Tom Brady. Είτε στους Bucs, είτε σε κάποια άλλη ομάδα. Κυρίως όμως για το ίδιο το NFL.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved