associated press To τηλεοπτικό συμβόλαιο του Tom Brady αποδεικνύει ότι στην Αμερική όλα είναι θέαμα

Πώς ο κορυφαίος quarterback θα βγάλει περισσότερα λεφτά σαν παλαίμαχος από όσα σαν παίκτης.

Το ότι το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το λένε ποδόσφαιρο, είναι πρώτα και κύρια ένα θέαμα και μετά άθλημα. Αρκεί να δεί κάποιος έναν και μόνο τελικό αυτού του αθλήματος, το φημισμένο super bowl με το υπερθέαμα στο ημίχρονο και τις διαφημίσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε επίπεδο παραγωγής από μια χολιγουντιανή ταινία. 

Ένα ακόμα δείγμα στο πόσο μεγάλη είναι η βιομηχανία γύρω από αυτό το άθλημα, έρχεται να μας δώσει το «συνταξιοδοτικό» πακέτο του GOAT  του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, του Tom Brady ο οποίος σαν τον GOAT μπάσκετ Michael Jordan, έκανε αρκετά μπρος-πίσω πάνω στο timing της αποστρατείας του. 

 

 

Τώρα που το αποφάσισε όμως για τα καλά και κρέμασε το κράνος και την πανοπλία του, ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, πάντα σε σχέση με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ο Tom Brady υπέγραψε συμβόλαιο με το αθλητικό τμήμα του Fox News σαν σχολιαστής των αγώνων του αθλήματος που τον δόξασε και θα λάβει το εντυπωσιακό ποσό των 375 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτά τα 10 χρόνια.

H απίστευτη διατροφή του Tom Brady 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από τα λεφτά που κέρδισε από τα επαγγελματικά του συμβόλαια ως αθλητής. Στα 23 χρόνια που αγωνίστηκε στους New England Patriots και τους Tampa Bay Bucaneers, έβγαλε «μόλις» 333 εκατομμύρια, ενώ αν προσθέσουμε και τα κέρδη από τα διαφημιστικά συμβόλαια, τότε το ποσό φτάνει τα 525 εκατομμύρια. 

 

 

Δηλαδή τώρα που δεν είναι αθλητής θα βγάζει περισσότερα, απλά κάνοντας τον σχολιαστή, ένας αμερικάνος Τάκης Γκώνιας αν θέλετε, για να λέει «κερδίζει η ομάδα με τα περισσότερα touchdown» και «οι γιάρδες δεν είναι το παν στο (αμερικάνικο) ποδόσφαιρο»

Και όταν λέμε ότι ο Tom Brady ήταν ο καλύτερος που εμφανίστηκε ποτέ στα αμερικάνικα γήπεδα, αξίζει να σταχυολογήσουμε μόνο μερικά από τα κατορθώματά του. 251 νίκες στην κανονική περίοδο (οι περισσότερες στην ιστορία του NFL), 10 παρουσίες σε Super Bowl με νίκη σε 7 από αυτές (επίσης ρεκόρ), 5 φορές MVP Super Bowl (ακόμα ένα ρεκόρ) και τέλος ο Brady έχει περισσότερα πρωταθλήματα από κάθε ομάδα του πρωταθλήματος, μιας και οι New England Patriots έχουν μόνο 6.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved