Αυτό είναι το πιο αντικαρκινικό λαχανικό που μπορείς να φας

Τρώγε μεγάλες ποσότητες και δεν θα αρρωστήσεις ποτέ.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών και φυτικών ινών μειώνει στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Gut Microbes, διερευνά την σχέση ανάμεσα στο σπανάκι, την υγεία του εντέρου, των γονιδίων και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

 

 

Το σπανάκι που έχουμε συνδέσει με τον γενναίο ναύτη Popeye, μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας, από υγιή όραση μέχρι γερή καρδιά. Αρκεί μια ματιά στα θρεπτικά συστατικά 80 μόλις γραμμαριών του ωμού λαχανικού.

Οι περισσότεροι με αυτήν την ασθένεια πρέπει να αφαιρέσουν τμήμα του παχέος εντέρου χειρουργικά για να αποτρέψουν την ανάπτυξη εκατοντάδων άλλων όγκων καθώς μεγαλώνουν.

 

 
 

Στην συνέχεια υποβάλλονται συχνά σε τοξική θεραπεία με μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) για να αποτρέψουν τη δημιουργία πρόσθετων όγκων στον δωδεκαδάκτυλο, το πρώτο μέρος του λεπτού εντέρου.

 

 
 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μοντέλο κληρονομικής νόσου, που ονομάζεται familial adenomatous polyposis (οικογενής αδενωματώδης πολύποδας). Πρόκειται για μια κληρονομική διαταραχή, που προκαλεί στους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν πολλαπλές μη καρκινικές αναπτύξεις (πολύποδες) στο παχύ έντερο.

Δες εδώ γιατί πρέπει να τρως πολύ σπανάκι:1 SHARES