Πώς ο Bane του Tom Hardy επηρέασε την αντρική μόδα

Το ότι είναι supervillain και brutal, τον κάνει ακόμα πιο στιλάτο.

Τι κάνει τον Bane του Tom Hardy τελικά τόσο εμφατικό που τον συζητάμε ακόμα και σήμερα, που έχει περάσει παραπάνω από μια δεκαετία από την προβολή του Dark Knight Rises; Είναι η απειλητική μάσκα, η διαπεραστική ματιά μέσα από αυτήν, η υποκριτική γοητεία του Βρετανού ηθοποιού, η κατεύθυνση από τον γκουρού Christopher Nolan ή η physical υπεροχή του supervillain απέναντι στον Σκοτεινό Ιππότη;

Γιατί η Dark Knight Trilogy είναι μοναδική στο είδος της

Καθένα από τα παραπάνω παίζει τον ρόλο του, ωστόσο υπάρχει κάτι ακόμα που «επέβαλε» ο Νόμος του Bane στην αντρική πραγματικότητα. Και αυτό το κάτι είναι η σφραγίδα στην αντρική μόδα.

 

 

Ένας supervillain με τύπο

Κάθε εμφάνιση του Bane στο Dark Knight Rises προκαλούσε ανατριχίλα στον θεατή, καθώς δεν ήξερε ποτέ τι να περιμένει. Για την ακρίβεια ήξερε, απλώς φοβόταν να το παραδεχτεί μπροστά στο τρέμουλο που του προκαλούσε. Αν ήσουν εσύ αυτός που βρισκόταν μπροστά του, θα του φώναζες «please, show some mercy», αν και χλωμό το βλέπουμε.

Ήξερες ότι υπήρχε πρόβλημα με την φωνή του Bane στο Dark Knight Rises;

Η ουσία είναι ότι τα πολλά μυϊκά κιλά που έβαλε στο κορμί του ο Hardy από τη μία, ύστερα το απειλητικό του προφίλ και τέλος η brutal αλλά άκρως στιλάτη αμφίεση -μέχρι να βγάλει τα μούσκουλα έξω – προκαλούσαν μεν δέος, αλλά πάνω από όλα δημιουργούσαν στον οποιονδήποτε μια περιέργεια για αυτό το πλάσμα με την μάσκα.

 

 

Φορώντας σε κάθε του παρουσία από ένα δερμάτινο μπουφάν ή το overcoat, ο supervillain μοιάζει πιο απειλητικός με τη σιγουριά στο μάτι και τα δυο του χέρια να κρατάνε το πέτο του τζάκετ. Εκεί που η επιβλητικότητα και το brutality τέμνονται επιτέλους αποδοτικά.

 

 

Και μια κουβέντα για το overcoat

Αυτό το παλτό δύσκολα θα το ξεπεράσουμε. Αισθάνεσαι πως από μόνο του έχει μια δύναμη επιβλητικότητας, κάτι σαν το venom που (λόγω Nolan) δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία αλλά βάσει των κόμικς κάνει τον Bane μια κινητή απειλή για όποιον τον αντικρίζει.

Μέσα στην ταινία, η υπερδύναμη του Bane είναι το ίδιο του το στιλ το οποίο πηγάζει από το overcoat του. Ένα από τα πολλά θετικά του να έχεις costume designer στην ταινία, την βραβευμένη με Όσκαρ, Lindy Hemming που επέλεξε να εξισορροπήσει το κτηνώδες ένστικτο του Bane με το στιλάτο «όπλο» που μπορούσε να του διαθέσει.

Το καφέ overcoat ήταν, άλλωστε, εκείνη την εποχή (2011) η τελευταία λέξη της μόδας στις χειμερινές collection, ωστόσο ποιος να το περίμενε ότι θα ταίριαζε τόσο πολύ σε έναν supervillain, ειδικά όπως ο Bane.

Τα overcoat ή τα leather jacket πάντα είχαν γούστο, έκτοτε όμως θα αποκτούσαν και επίσημα πιο brutal χαρακτήρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved