Unsplash Γιατί είναι αναγκαίο κάθε άντρας να έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ;

Το βασικό πρόβλημα με το γνήσιο ανδρικό στυλ είναι πως δεν έχει καμία σχέση με τις μόδες.

Οι άντρες που ενδιαφέρονται να συμβαδίζουν με τη μόδα – με το να θεωρούνται μοντέρνοι – συχνά δεν είναι καθόλου κομψοί. Από προεπιλογή, τείνουν να μοιάζουν με κλώνους ή με κλόουν – γιατί οι άντρες που είναι σκλάβοι της βιομηχανίας συνήθως δεν γνωρίζουν ότι δεν τους ταιριάζουν όλες οι μόδες, δεδομένου του σχήματος του σώματός τους, της ηλικίας ή της συμπεριφοράς τους. Πράγματι, το στυλ είναι το χαρακτηριστικό του ατόμου. Δεν θέλουν όλοι οι άντρες να ξεχωρίζουν ως άτομο, αλλά αυτό είναι πρόβλημα. Το πραγματικό στυλ σημαίνει πάντα να πηγαίνεις ενάντια στις μόδες.

 

 

To Rolex Cosmograph Daytona γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια

Αυτή είναι μια αρκετά καλή προειδοποίηση για το ακόμη μεγαλύτερο ερώτημα της εύρεσης αυτού που συχνά αποκαλείται «προσωπικό στυλ»: όχι απλώς μια αίσθηση στυλ, αλλά μια αίσθηση στυλ που είναι αποκλειστικά δική σου. Όπως οι αρωματοποιοί μιλούν για ένα χαρακτηριστικό άρωμα – συνήθως συμβουλεύουν να βρείτε αυτό που σας αρέσει πολύ, και μετά σχεδόν ποτέ να μην παρεκκλίνετε από αυτό – έτσι θα μπορούσαν τα ανδρικά ρούχα να μιλήσουν για ένα στυλ μόνιμο κι αναλλοίωτο: φορώντας ένα είδος ενδύματος ή ένα ρούχο με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να γίνεις αναγνωρίσιμος από αυτό. Ή, αν κάποιος σε σκεφτόταν, θα φαντάζεται να το φοράς. Είναι το αντίθετο από αυτό το στυλ χαμαιλέοντα με το οποίο οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να μαντέψουν τι θα φορέσετε στη συνέχεια.

Τι να κάνεις αν θέλεις το δερμάτινο σου να ζήσει για πάντα

Σχεδόν εξ ορισμού, ένα πολύ προσωπικό στυλ απαιτεί να φοράτε κάτι που σας αρέσει πολύ και που λειτουργεί πραγματικά για εσάς. Είναι επίσης κάτι που, ανεξάρτητα από τις αλλαγές στις τάσεις, σας ταιριάζει πραγματικά και εκφράζει πραγματικά αυτό που είστε. Για το σκοπό αυτό, η πρώτη μάχη για την εύρεση ενός προσωπικού στυλ είναι να γνωρίζετε ποιος είστε και τι λειτουργεί για εσάς. Δεν έχει να κάνει απλώς με το να ντύνεσαι με τα νέα ρούχα που είναι τώρα της μόδας.

 

 
 

Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το πεις βέβαια παρά να το κάνεις, αλλά ακόμη και το να προσπαθήσεις να βρεις το αληθινό στυλ σου, χρειάζεται να έχεις κατασταλάξει και σαν άνθρωπος. Και, αναμφισβήτητα, είναι μια ανακούφιση όταν το βρεις. Εάν οι γκουρού μιλούν για την εύρεση της ψυχής σας, για την επίτευξη εσωτερικής φώτισης, αυτό εμπεριέχει και την εύρεση του πραγματικού στυλιστικού εαυτού σας – κι εν συνεχεία της γκαρνταρόμπας σας.

 

 

Ξεκινάς με απλά βήματα, φορώντας ένα κλασικό πουκάμισο στο σωστό μέγεθος. Αργότερα μαθαίνεις να φοράς ένα παπούτσι καλύτερο από το σάπιο σου sneaker. Ακολουθείς τους κανόνες για να τα συνδυάσεις με ένα παντελόνι που ίσως δεν θα είναι τζιν, που σίγουρα θα είναι στο σωστό μέγεθος. Και το αστείο είναι πως ακολουθώντας τους κλασσικούς κανόνες του αντρικού ντυσίματος, θα καταλήξεις να είσαι αυτός που θα διαφέρει, αυτός που θα κάνει μπαμ έχοντας επιστρέψει στα βασικά.

Δες εδώ μερικά παραδείγματα με διάφορα στυλ που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved