Η περίεργη ιστορία με τη φωνή του Tom Hardy στο Dark Knight Rises

Η φωνή του Bane ήταν πάντα δύσκολη να την καταλάβεις, ωστόσο η αρχική version ήταν πολύ διαφορετική.

Καλά τα Avengers και οι ταινίες της Marvel, συμπαθητικό το υπερηρωικό σύμπαν του M. Night Shyamalan ωστόσο όταν μιλάμε για την τριλογία του Dark Knight η κουβέντα αλλάζει. Σοβαρεύει. Δεν είναι απλά μια υπερηρωική τριλογία. Είναι η απόλυτη τριλογία. Και ο μύθος της θα συνεχίζει να μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια.

Ο Christopher Nolan πήρε έναν ήρωα που έψαχνε τρόπο να ανέλθει στο στερέωμα (Batman) μετά τις καταστροφικές ταινίες του παρελθόντος, τον έπλασε όπως τον φαντάστηκε ο ίδιος και το αποτέλεσμα ήταν η εκτόξευση του σκηνοθέτη, των πρωταγωνιστών (βλ. Christian Bale, Heath Ledger, Tom Hardy) αλλά και του ίδιου του ήρωα.

Λίγες μέρες πριν ο Nolan μίλησε για τον επίλογο της τριλογίας (Dark Knight Rises) και συγκεκριμένα για την αγαπημένη του σκηνή η οποία δεν ήταν άλλη από την εντυπωσιακή σκηνή εκκίνησης στο αεροπλάνο της CIA. Τότε που ο Bane παριστάνει τον κρατούμενο, αλλά σύντομα ο Littlefinger του Game of Thrones συνειδητοποιεί ότι όλο αυτό ήταν ένα μέρος σχεδίου προκειμένου να απαγάγει έναν επιστήμονα που μεταβαίνει στο αεροπλάνο. Πραγματικά ένα εντυπωσιακό πλάνο που προδίκαζε την εντυπωσιακή συνέχεια του φιλμ.

 

 

Σίγουρα είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις αλλά όπως είπε και ο σκηνοθέτης, η σκηνή δεν γυρίστηκε με τη βοήθεια CGI αλλά σε κανονική κατάσταση, με τον Nolan να παίρνει ειδική άδεια να καταρρίψει ολόκληρο αεροπλάνο C130 Hercules για χάρη του γυρίσματος στα βουνά Cairngorm.

 

Πίσω όμως στο 2012

Ήταν η εποχή που το δεύτερο trailer της ταινίας είχε προκαλέσει αμόκ στον κόσμο, βλέποντας κυρίως πως ο επόμενος κακός στην ιεραρχία μετά τον Joker του Heath Ledger από το «Dark Knight», θα είναι το μεγαλύτερο τεστ για το Batman και άπαντες άρχισαν να μαθαίνουν πράγματα γύρω από τον χαρακτήρα που επρόκειτο να ενσαρκώσει ο όχι και τόσο γνωστός τότε, Tom Hardy.

 

 

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Nolan είχε ως βάση την πραγματικότητα αδιαφορώντας για την πλοκή και τις καταστάσεις των κόμικ, ο Bane παρουσίαζε τεράστιο ενδιαφέρον και κυρίως μυστήριο καθότι ο χαρακτήρας του δεν ήταν και τόσο γήινος. Στα κόμικς, ο Bane είναι ένας εγκληματίας ο οποίος δέχεται να πάρει μέρος σε ένα πείραμα όπου θα γεμίσει το κορμί του με το υγρό «Venom» που φημολογείται ότι μπορεί να σε κάνει πολύ πιο δυνατό από ότι είσαι. Το αποτέλεσμα του πειράματος, είναι και ο χαρακτήρας που μετενσάρκωσε ο Tom Hardy.

Πώς επηρέασε ο Tom Hardy στο στιλ στον άντρα;

Με τις φωτογραφίες του Hardy να κυκλοφορούν και να δίνουν τρελό hype με το τελικό παρουσιαστικό και τα μούσκουλα που δημιούργησε για να είναι πιο κοντά στο ρόλο, ο Nolan καμάρωνε για την περσόνα που είχε δημιουργήσει.

 

  

«Τα μάτια του μέσα από τη μάσκα είναι τόσο απειλητικά που φοβάσαι να τον κοιτάξεις», δήλωνε για τον Hardy, ωστόσο υπήρχε ένας βασικός προβληματισμός που έπρεπε να ξεπεραστεί. Η φωνή.

Αυτές είναι οι πιο ανατριχιαστικές φωνές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η φωνή του Hardy μέσα από τη μάσκα προκαλεί ανατριχίλα, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στην παραγωγή υποστήριζαν ότι ο κόσμος μπορεί να ανατριχιάσει αλλά ενδέχεται να μην μπορεί να καταλάβει αυτά που λέει ο μεγάλος αντίπαλος του Batman. Ήταν τότε λοιπόν που ο Nolan αποφάσισε να δώσει στον κόσμο την αρχική σκηνή της ταινίας μέσω internet προκειμένου να διαπιστώσει αν θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Εσύ την έχεις ακούσει ποτέ την αρχική version της εναρκτήριας σκηνής;

 

 

Η αλήθεια είναι ότι η φωνή του Bane ακούγεται εμφανώς πιο ανατριχιαστική στην αυθεντική version παρά στο final cut, ωστόσο για να μη γελιόμαστε, χωρίς υπότιτλους η δουλειά δεν θα  γινόταν εύκολα. Τελικώς ο Nolan πέρασε ξανά όλες τις γραμμές του Hardy από επεξεργασία καθαρίζοντας τη φωνή, ωστόσο κράτησε τον ανατριχιαστικό της χαρακτήρα καθώς θεωρούσε πως δίνει αυθεντικότητα στο ρόλο, παρά τις διαφωνίες που αντιμετώπιζε καθημερινά.

Πολλοί θα πουν ότι το να παίζεις κάποιον μέσα σε μια μάσκα δεν είναι και τόσο δύσκολη δουλειά, ωστόσο παρακολουθώντας το άγριο συναίσθημα και την αδίστακτη πραγματικότητα που εξέπεμπε ο Bane του Hardy, είναι αρκετή για να τους αλλάξει τη γνώμη. Είναι ίσως μέχρι σήμερα ο πιο δύσκολος και εμφατικός ρόλος της ζωής του. Μέχρι τον επόμενο βέβαια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved