Πώς θα καταλάβεις αν τα πόδια σου υποφέρουν από κάποιο τραυματισμό

Οι τραυματισμοί ξεκινούν πριν νιώσεις πόνο και αυτό το κόλπο θα σε βοηθήσει να τους καταλάβεις εγκαίρως.

Ακόμα και αμυδρή σχέση να έχεις με το γυμναστήριο, θα έχεις ακούσει ότι η leg day είναι η πιο ζόρικη ακόμα και για τους πιο σκληροτράχηλους gym rats. Τα πόδια δεν σε κρατάνε απλά όρθιο, ούτε μόνο σε μετακινούν, είναι ένα θαύμα της μηχανικής με δεκάδες κόκκαλα μόνο στα πέλματα. Όταν τρέχουμε τα πέλματά μας δέχονται πίεση πενταπλάσια από το σωματικό μας βάρος και αυτή η πίεση είναι διαρκής και σε κάθε βήμα. Δεν είναι και λίγο.

 

 

Γι’αυτό και πρέπει κάπου-κάπου να ελέγχεις τα πόδια σου και όχι μόνο τα γόνατα που είναι ο συνήθης ύποπτος για προβλήματα και τραυματισμούς, και τα πέλματα χρειάζονται ανάλογη φροντίδα και μια πολύ απλή άσκηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν πάνε όλα καλά με τα κόκκαλα, τους μύες και τους τένοντές τους. 

Είσαι έτοιμος για την άσκηση της «σκάλας» που θα δυνάμωσει τα πόδια σου;

Η πιο απλή μέθοδος είναι αυτή της πετσέτας και εκτός από μία μικρή ή μεσαίου μεγέθους πετσέτα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, την πραγματοποιείς και σπίτι. Όπως θα δεις και στο βίντεο πιο κάτω, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρώσεις την πετσέτα σε ένα λείο δάπεδο, να την πατήσεις και σιγά σιγά να προσπαθήσεις να τη ζαρώσεις με τα δάχτυλα, σαν χιμπατζής που προσπαθεί να πιάσει μπανάνα με τα πόδια του. 

 

 

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από τους φυσικοθεραπευτές για να εντοπίσουν τραυματισμούς που εντοπίζονται κυρίως σε δρομείς και αφορούν την καμάρα τα δάχτυλα και σχεδόν κάθε άλλο σημείο του πέλματος. Πέντε τέτοιες ζαρώσεις ανά πέλμα αρκούν για να δείξουν αν υπάρχει κάποιο θέμα, είτε μέσω του πόνου, είτε μέσω της δυσκολίας εκτέλεσης της άσκησης αυτής. 

H μοναδική άσκηση stretching που χρειάζεσαι κάθε πρωί

Τέλος κατά την εκτέλεση της άσκησης, πρέπει να προσέξεις τη στάση του ποδιού, να ακουμπά όλο το πέλμα πάνω στην πετσέτα και να μην δέχεται βοήθεια από το υπόλοιπο πόδι το οποίο πρέπει να είναι ακίνητο. Στο πάτωμα δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο χαλί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να δίνει μεγαλύτερη πρόσφυση στην πετσέτα και να κάνεις τις 5 επαναλήψεις όσο πιο αργά γίνεται για να νιώσεις καλύτερα τα μηνύματα που σου δίνει το πέλμα σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved