Pexels Τελικά τι πρέπει να πίνει κανείς όταν κάνει πολύ κρύο;

Μία μικρή έρευνα για τις μέρες που είμαστε αγκαλιά με τη σόμπα.

Είναι κάποιες μέρες του χειμώνα που δεν θέλεις να βγεις έξω γιατί το κρύο σε τρυπάει. Αυτές οι μέρες είναι μία καλή ευκαιρία να μελετήσεις μερικά από τα κόλπα που υπάρχουν για να ζεστάνεις λίγο παραπάνω το σώμα σου. Τώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινα και ο κόσμος δύσκολα βάζει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, πρέπει να σκαρφίζεται άλλες μεθόδους για να κρατιέται ζεστός. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο με ένα ζεστό ρόφημα.

 

 
 

Μήπως ο καφές είναι το κλειδί για την μακροζωία;Μήπως ο καφές είναι το κλειδί για την μακροζωία;

Τον χειμώνα, όταν κάνει πολύ κρύο, συνηθίζουμε να φοράμε σκούφους, γάντια και κασκόλ για να ζεσταθούμε, αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με τη θαλπωρή που μας χαρίζει ένα ζεστό αρωματικό ρόφημα. Ένα φλιτζάνι ζωμός, ένα αρωματικό τσάι με μπαχαρικά ή ένα ποτήρι ζεστό κρασί μας χαρίζουν όλη τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε μέσα στην ημέρα.

Έρευνα: Ο καφές πριν από το πρωινό μόνο καλό δεν σου κάνει

Ζεστά ροφήματα δεν είναι μόνο το χαμομήλι και το τσάι, σου έχουμε πολλές διαφορετικές ιδέες για να βάλεις στο ρεπερτόριο σου από ζεστά ροφήματα. Κάποια από αυτά περιέχουν αλκοόλ, πρέπει όμως να ξέρουμε πως γενικά το αλκοόλ ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος, έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα. Το αλκοόλ σε ένα ζεστό ρόφημα προσθέτει γεύση και σπιρτάδα, έτσι το κάνει λίγο ακόμη πιο πικάντικο.

 

 
 

Ένα ζεστό ρόφημα επίσης μπορεί να σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες του αναπνευστικού. Αν έχει βήχα μπορείς να το δοκιμάσεις με λίγο μέλι ή αν θέλεις κάτι χωνευτικό για το βράδυ δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα ζεστό, ελαφρύ ρόφημα πριν από τον ύπνο. Υπάρχουν διάφορες ιδέες, όλες για διαφορετικές ώρες της ημέρας, μιας και ζεστό ρόφημα είναι και ο καφές αλλά δεν συνιστάται για βράδυ πριν κοιμηθούμε. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι μπορεί κανείς να πιει το χειμώνα με το κρύο.

Δες εδώ μερικές ιδέες για ζεστά ροφήματα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved