To Yamazaki γιορτάζει την τέχνη του καλού ποτού με τη νέα του συλλογή

Tα whisky της Suntory έρχονται σε μία υπέροχη νέα κολεξιόν στην παγκόσμια αγορά. 

Ουσιαστικά, τα καλύτερα whisky στον πλανήτη χρειάζονται τη μέγιστη προσοχή, πολύ χρόνο και υπομονή για να τελειοποιηθούν — και είναι οι μικρές λεπτομέρειες που συχνά έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Αυτό θέλει να βάλει στο επίκεντρο της η Suntory με το παγκόσμιο ντεμπούτο τεσσάρων ιαπωνικών single malt ουίσκι, που ονομάστηκαν Yamazaki Tsukuriwake Collection και παρουσιάζουν άφθονη ποικιλία στην τέχνη της παρασκευής ουίσκι.

Πόση διάρκεια ζωής έχει το βαρέλι από το αγαπημένο σου ουίσκι;

 
 
Η συγκεκριμένη συλλογή έκανε το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία το 2020, αλλά τώρα φτάνει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών) τον επόμενο μήνα — τα καλύτερα πράγματα στη ζωή αξίζουν την αναμονή, έτσι δεν λένε;

Η συλλογή βασίζεται στην ιδέα του Tsukuriwake, ή «χειροτεχνία μέσα από μια ποικιλία κατασκευής», εξού και οι ποικίλες σχετικές εκφράσεις για την χειροτεχνία μέσα στη συλλογή. Έχουμε λοιπόν 4 εμφιαλώσεις που παρουσιάζουν την αριστοτεχνία του Yamazaki και έχουν ως εξής. 

 

Το πακέτο του Spanish Oak 2022 Edition περιλαμβάνει τα πάντα, από την ισπανική βελανιδιά Yamazaki, που περιγράφεται ως «ενισχυτικό βάθους», παρέχοντας ώριμες νότες φρούτων και πλήρη, πολυεπίπεδη γεύση. Τα βαρέλια βελανιδιάς της Βόρειας Ισπανίας βοηθούν στην απόδοση αυτού που η Suntory αποκαλεί διακριτική οξύτητα στον ουρανίσκο, με βουτυρένιο και παρατεταμένο, ελαφρώς πικρό φινίρισμα. Αντιστοίχως η εμφιάλωση του Puncheon είναι η «καρδιά» της εταιρείας όσον αφορά την χρήση του αμερικανικού βαρελιού, που ευθύνεται για την πιο ντελικάτη και βελούδινη σε γεύση παλέτα. 

 Η έκπληξη στη συλλογή είναι σίγουρα το Peated Malt με την βαριά τυρφοποιημένη βύνη του και τις γήινες νότες, δίνει ένα πολύπλοκο φινίρισμα που θα εντυπωσιάσει όσους βρίσκουν την παρηγοριά στον καπνό. Τέλος δεν παραλείπεται και η χρήση των σπάνιων βαρελιών mizunara στην τέταρτη ομώνυμη εμφιάλωση Mizunara Oak Cask, με το ιαπωνικό ξύλο να κάνει πάλι το θαύμα του στα έντονα στοιχεία που προσδίδει στα malt μακράς παλαίωσης. Διακριτική και πικάντικη γεύση με ίχνη από σανδαλόξυλο.

Μία εξαιρετική συλλογή για όσους έβρισκαν πάντα αυτό το κάτι στο ιαπωνικό ουίσκι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved