Ίσως η μοναδική φορά που δεν υπάρχει «δεν θέλω» αλλά «δεν μπορώ».

Μόλις πατήσεις τα 30 είναι λες και έχει γυρίσει ένας διακόπτης. Τα πάντα αλλάζουν. Ωριμάζεις, γίνεσαι πιο ποιοτικός και απολαμβάνεις πράγματα που δεν εκτιμούσες μέχρι τότε. Είναι η καλύτερη περίοδος για έναν άνδρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ωστόσο δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Δεν είναι όλα ιδανικά. Μετά τα 30 το σώμα αρχίζει να σου στέλνει τα πρώτα σημάδια ότι μεγαλώνεις. Και η επόμενη μέρα στο γραφείο μετά από ποτό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το μυαλό θέλει, το σώμα δεν μπορεί

Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που το πήγαινες δύο μέρες σερί χωρίς να νιώθεις; Γραφείο, ποτό, δύο ώρες ύπνο, γραφείο, ποτό. Πλέον αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση. Γιατί μετά τα 30 αν κάνεις το λάθος να ξεφύγεις λίγο στην βραδινή έξοδο, τότε η επόμενη μέρα είναι κολασμένη. Εκείνο το ένα χαλαρό ποτάκι με τους συναδέλφους, γίνεται δύο, μετά τρία, ε και στο τέλος δεν είναι και τόσο χαλαρό. Η επόμενη μέρα σε βρίσκει άυπνο, ζαλισμένο, με ελαφρύ πονοκέφαλο και ψάχνεις έναν φορτιστή για να ανεβάσεις την ενέργεια στην μπαταρία του σώματός σου που έχει πέσει στο 3%. Το να σηκωθείς από το κρεβάτι, να κάνεις μπάνιο, να φας πρωινό, να ντυθείς και να μπεις στο αμάξι, δηλαδή τα πιο βασικά πράγματα, χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια. Αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις βγει ακόμη στη σύνταξη και σου φταίνε τα πάντα.

Hangover treatment: Τι να κάνεις την επόμενη μέρα για να μην μοιάζεις σαν ζόμπι

Φυσικά ένας καφές είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δύο δόσεις espresso δεν είναι δυνατόν να σε μπουστάρουν και ούτε ν’ αναπληρώσουν όλες αυτές τις ώρες ύπνου που έχασες. Η οθόνη του υπολογιστή είναι έτοιμη να σου κάψει τα μάτια, οι συζητήσεις στο γραφείο σού τρυπάνε τα αυτιά και το μυαλό και το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πότε επιτέλους θα γυρίσεις πίσω. Στη θαλπωρή του κρεβατιού. Να σε ρουφήξει σαν μαύρη τρύπα και να μην επιστρέψεις στην πραγματικότητα πριν κλείσεις ένα 12ώρο ύπνου.

 

 

Γιατί όμως την πατάμε συνέχεια;

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι την επόμενη μέρα; Γιατί το έκανα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που λες στον εαυτό σου; Δεν θα το ξανακάνω. Γιατί όμως την πατάμε συνέχεια; Τι είναι αυτό που μας οδηγεί σε αυτόν τον φαύλο κύκλο; Μπορεί να φαντάζει ως ανωριμότητα αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορεί να έκανες το λάθος και να ξέφυγες λίγο, ωστόσο εκείνη την ώρα δύσκολα βάζεις φρένο. Η γοητεία του χαλαρού ποτού που στο τέλος γίνεται σκληροπυρηνική ποτάρα είναι συγκλονιστική. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Λειτουργεί λίγο ως ένοχη απόλαυση και ο ένας παρασύρει τον άλλον στην παρέα. Είναι οι στιγμές που δένουν μία παρέα και ειδικά αν πρόκειται για τους συναδέλφους σου, τότε το να παρεκκλίνεις από την κανονικότητα, ίσως να θεωρείται και επιτακτικό. Αρκεί βέβαια αυτή η βραδιά και η επόμενη μέρα που θέλεις γρήγορα να ξεχάσεις να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Διότι, αλλιώς, τα πράγματα δεν αργούν να γίνουν καταστροφικά.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved