O Ιταλός ξάδερφος του Long Island Iced Tea είναι σαν τον Tony Soprano σε ποτό

Λέγεται Quattro Bianchi και ναι έχει 4 διαφορετικά λευκά ποτά.

Η μόδα των Spritz, του Negroni και κάθε είδους απεριτίβο έχει φέρει καινά δαιμόνια στις εξόδους μας και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε ότι μας αρέσουν περισσότερο για την αισθητική και τον αέρα Διακοπές στη Ρώμη ή  Dolce Vita που φέρνει στην παρέα. Δεν είναι ντροπή να διαλέγουμε το ποτό μας με βάση τα αισθητικά κριτήρια και να προσπαθούμε να κλέψουμε κάτι από τον ιταλιάνικο αέρα, ολόκληρο το σύμπαν των social media έχει βασιστεί πάνω στην ψευδαίσθηση μιας ζωής που δεν ζούμε και θα θέλαμε να ζήσουμε. 

 

 

Η ψεύτικη εικόνα όμως δεν αφορά μόνο εμάς σε αυτή τη σχέση, είναι ελαφρώς επεξεργασμένη και για την απέναντι πλευρά. Όσοι νομίζουν ότι οι Ιταλοί όταν βγαίνουν έξω φορούν τα στενά τους κοστούμια με τις λεπτές γραβάτες και συνοδεύουν το Campari Soda τους με δυο φέτες προσούτο κότο και ένα κριτσίνι, ήρθε η ώρα να μάθουν ότι δεν απέχουν και πολύ από τα Βαλκάνια. Τους αρέσει να κάνουν κεφάλι με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και το κλειδί σε αυτή την πόρτα είναι το Quattro Bianchi, γνωστό και ως το ιταλικό Long Island Iced Tea. 

Τα συστατικά του είναι 4 διαφορετικά λευκά ποτά σε ίσες δόσεις, φρέσκο ρούμι, τζιν, βότκα και triple sec για να γίνει κάπως γλυκόπιοτο. Αναδεύοτναι λεφρά σε μεγάλο highball ποτήρι με ελάχιστο πάγο, ή ακόμα και σε πλαστικό για την ολοκλήρωση της lo-fi εμπειρίας. Υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές με την τεκίλα και το μεσκάλ να παίζουν σαν μπαλαντέρ, ενώ σαν ενισχυτικό της γεύσης μπορεί να μπει και κάποιο σιρόπι όπως της φράουλας για να γίνει το αγαπημένο στη νότια Ιταλία Quattro Bianchi e Fragolino. H καταγωγή του ιταλικού Long Island Iced Tea βρίσκεται σε μια εποχή που η Ιταλία δεν φημιζόταν για την φινέτσα της Cinecitta, αλλά για την κιτς ατμόσφαιρα που άφησε το πέρασμα των 70s από τη γειτονική χερσόνησο. 

 

 

Ενώ για πολλά χρόνια είχε την ίδια και χειρότερη φήμη με την αμερικάνικη εκδοχή του και δεν υπήρχε σε κανένα επίσημο κατάλογο, η όλη νοσταλγία μιας εποχής που έχει εξειδανικεύσει ο Σορεντίνο μέσα από τις ταινίες του, έχει αναγκάσει πολλούς bartenders να επανασυστήσουν το Quattro Bianchi. Εκτός από το μεσκάλ και άλλα ενδιαφέροντα ποτά που μπορούν να προσφέρουν ένα πιο ενδιαφέρον σε υφή κοκτέιλ, υπάρχουν πάρα και πάρα πολλά cordials που μπορούν να κάνουν αυτή την αλκοολική εξτραβαγκάντζα σε ένα οριακά fine drinking cocktail, το θέμα είναι αν θα άντεχες να πιεις και δεύτερο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved