Μήπως ο καφές είναι το κλειδί για την μακροζωία;

Σύμφωνα με έρευνα, εκτός από «ξυπνητήρι» εξελίσσεται και σε εμπόδιο ασθενειών.

Πείτε ό,τι θέλετε για τον καφέ, κατηγορείστε τον, κράξτε τον, ληθοβολήστε τον αλλά πάντα μπροστά σας θα τον βρίσκετε. Μαζί δεν κάνετε αλλά χώρια δεν μπορείτε κατά το πρωινό ξύπνημα, ενδέχεται όμως πλέον να μπει στη ζωή σας και ως κλειδί για την μακροζωία. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μία έρευνα και σου δίνει μια καλή πάσα για να ξεκινήσεις τα παρακάτω είδη καφέ.

 

 

Τι αναφέρει η έρευνα;

Όπως γράψαμε παραπάνω, η συγκεκριμένη έρευνα του Annals of Internal Medicine άνθρωποι που καταναλώνουν περίπου 3μιση κούπες καφέ ανά ημέρα ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μακροζωίας, ασχέτως αν στο ρόφημά τους καταναλώνουν ποσότητα ζάχαρης.

Υπάρχει και αυτή η έρευνα που αποθεώνει τον καφέ.

Το πείραμα των 7 χρόνων αναφέρει πως γύρω στους 171 χιλιάδες συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας τα 56 χρόνια, χωρίς καρδιακά προβλήματα ή καρκίνο, απεδείχθη ότι έχουν κατά 30% παράπανω πιθανότητα να γλιτώσουν επιπλοκές υγείας, σε περίπτωση που καταναλώνουν 1μιση-3μιση κούπες καφέ ανά μέρα.

 

 

Βέβαια στην έρευνα διευκρινίζεται ότι η κατανάλωση καφέ από μόνη της δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την μακροζωία, παρόλα αυτά παρατηρείται διαρκώς ότι μειώνει αρκετά την πιθανότητα ασθενειών και προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης Τύπου 2 ή το πάρκινσον.

Με λίγα λόγια πίνετε καφέ άφοβα, για το καλό σας είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved