Τελικά είναι καλά τα κεράσματα στο γραφείο ή απλά μας παχαίνουν;

Μία νέα έρευνα μας λύνει ένα ερώτημα που μας ταλαιπωρεί πολλά χρόνια.

Πόσες φορές δεν μας κερνάνε στο γραφείο; Έχει τύχει πολλές φορές να φάμε junk μόνο και μόνο γιατί κάποιος μπορεί να έχει γενέθλια ή γιορτή και να παραγγέλνει στο γραφείο. Χρόνια τώρα όμως αναρωτιόμαστε αν αυτό το κέρασμα κάνει καλό στην υγεία μας και το κατά πόσο μας επηρεάζει στην υγεία μας. Μπορεί να σκέφτεσαι πως ίσως αυτό να είναι υπερβολή να το αναλογιζόμαστε, γιατί λες, πόσες φορές θα μας κεράσουν τελικά; Κι όμως μία νέα έρευνα μας λύνει πολλές απορίες, απορίες που μας ταλαιπωρούσαν πολλά χρόνια.

 

 
 

5 τεμπέληδες του γραφείου που απορούμε γιατί λέγονται «εργαζόμενοι»

Τα κεράσματα γλυκών, αλμυρών και κάθε είδους λιχουδιάς μεταξύ συναδέλφων είναι τρομερά επιβλαβή, δήλωσε προσφάτως στους Times η πρόεδρος του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων της Αγγλίας, Susan Jebb, παραλληλισμός ακραίος όσο και δικαιολογημένος. Είναι όμως; Μήπως είναι απλά μία υπερβολή να το λέμε αυτό;

Αν όμως αναρωτιέσαι γιατί έχεις γίνει σαν όρθια χλαπάτσα ή σαν καθιστός ρινόκερος καθώς κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη την ώρα του μπάνιου σου, τότε το ερώτημα σου θα απαντηθεί πολύ σύντομα. Αν είσαι υπάλληλος γραφείου τότε σίγουρα είσαι μέσα σε αυτή την κατηγορία.

Ναι, σύμφωνα με την έρευνα, η υπερκατανάλωση γλυκών και επεξεργασμένων τροφίμων ανοίγουν τον δρόμο για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή όπως η παχυσαρκία και η στεφανιαία νόσος. Αν δεν θέλεις να είσαι συνεχώς απλά ένας μπουχέσας του γραφείου πρέπει να κάνεις κάτι και να βάλεις φρένο στη λαιμαργία σου. Και σε αυτό τα κεράσματα δεν βοηθάνε. Ίσως πρέπει να απαγορευτούν ποιος ξέρει.

 

 
 

Σε πείσαμε; Αν ναι, τότε, ετοιμάσου να αλλάξεις και πάλι γνώμη. Ετοιμάσου να μπερδευτείς ακόμη περισσότερο.

Η πραγματικότητα δεν είναι μονοδιάστατη και, πριν την οριστική καταδίκη των καλοπροαίρετων -αν και ανθυγιεινών- κερασμάτων, ο Δρ Caraher θίγει τον κοινωνικό χαρακτήρα της τροφής και το θετικό αντίκτυπο από την προσκόμιση και το μοίρασμα φαγητού στον εργασιακό χώρο. Ίσως τελικά να μην είναι τόσο τραγικό ένα κέρασμα στο γραφείο ρε παιδιά. Πως κάνετε έτσι πια;

 

 
 

Μια άλλη έρευνα έδειξε αυτό: «Όταν συνάδελφοι ετοιμάζουν κέικ ή μπισκότα και τα μοιράζονται, βγαίνουν κερδισμένοι και αυτοί που τα προσφέρουν και όσοι τα λαμβάνουν» σύμφωνα με τον καθηγητή. Θετικά συναισθήματα αναφορικά με τον χώρο εργασίας έως καλύτερη ψυχική υγεία και ενισχυμένο ομαδικό πνεύμα είναι κάποια από τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα οφέλη της συνήθειας αυτής.

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα στοιχεία για το αν τα κεράσματα το γραφείου σου κάνουν καλό, δες εδώ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved