5 τεμπέληδες του γραφείου που απορούμε γιατί λέγονται «εργαζόμενοι»

Αν τολμάς κάνε tag τον «τουρίστα» του γραφείου σου. Είμαστε σίγουροι ότι έχεις πολλούς υποψήφιους.

Τεμπέλης, μια λέξη, ένας χαρακτηρισμός, μια κατάρα που επιπλέει. Σαν γρίπη που δεν καταπολεμάται αλλά είναι εκεί και συνεχίζεται.  Και δεν είναι ποτέ ένας, αλλά πολλοί. Περισσότεροι κιόλας από όσοι νομίζεις, απλά ορισμένοι ξέρουν να καμουφλάρουν καλά την βαρεμάρα τους. Είναι οι τύποι που δεν προσφέρουν απλά πιάνουν χώρο στο payroll, δεν κάνουν τίποτα και σε χώνουν να κάνεις αυτά που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι και είναι οι πρώτοι που θα απαρνηθούν ότι έκανες τη δουλειά τους. Σου θυμίζουμε κάποιον;

 

 

Τεμπέληδες υπάρχουν πολλοί, 5 όμως εκπρόσωποί τους ξεχωρίζουν και τους αναλύουμε παρακάτω. Για να ξέρεις τι τύπους έχεις δίπλα σου και κυρίως να ξέρεις πώς να τους αποκαλείς.

 

Ο «κάνω βόλτα μαγκιάς» ανάμεσα στα γραφεία

Σε άλλη βερσιόν θα μπορούσε να λέγεται ο «ξέρω ότι τα “ξύνω”, απλά δεν με απασχολεί καθόλου». Δύο τα τινά: Είτε πρόκειται για βίσμα, είτε κέρδισε κάνα Τζόκερ και τρολάρει, είτε είναι εισοδηματίας και δουλεύει -λέμε τώρα- για να δικαιολογεί λεφτά στην εφορία. Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι ένα: Δεν δουλεύει και στο λέει κατάμουτρα. Το ξέρουν όλοι, ακόμα και το αφεντικό. Παρόλα αυτά μένει εκεί που είναι και συνεχίζει απλά να πιάνει χώρο και να καίει άσκοπα ρεύμα. Κάθε μήνα παίρνει και από 5 μέρες άδεια ενώ στις διακοπές φεύγει κλασικά πριν από σένα και γυρνάει πολύ πιο μετά. Έτσι και αφήσεις κάποια δουλειά πάνω του, ξέρεις ότι έχεις κάνει μεγάλη πατάτα.

Κλείνει 8ωρο; Θέλει μια βδομάδα σίγουρα για να το συμπληρώσει.

Αυτοί εδώ είναι μεν τεμπέληδες αλλά πάνω από όλα ιδιοφυΐες.

 

Ο «νομίζω ότι δουλεύω»

Υπάρχουν και αυτοί οι τύποι. Αυτοί που ξεκινάνε να γράφουν ένα report, μετά από 2 ώρες έχουν γράψει ίσαμε 2-3 προτάσεις, κάνουν διάλειμμα άλλες 2 ώρες για να σκεφτούν καλύτερα, παίρνουν τηλέφωνα, κάνουν την πλάκα τους, λένε σε όλους «άσε, πολύ δουλειά» και στο τέλος της μέρας γεμάτοι αίμα και ιδρώτα αποχωρούν από το γραφείο τους λες και έσκαβαν και πάνε σπίτι γεμάτοι ανακούφιση που δούλευαν όλη μέρα σαν είλωτες. Το report παρόλα αυτά έχει λιγότερες προτάσεις από ότι στις αρχές της μέρας και ανάθεμα αν θα τελειώσει ποτέ. Θα περάσει ολόκληρος μήνας και θα τα αναθέσει όλα στους υφιστάμενούς του μία μέρα πριν λήξει η διορία. Έτσι πάνε αυτά.

Κλείνει 8ωρο; Είναι τίμιος. Στις 7-8 ώρες και 1 λεπτό έχει φύγει.

 

 

Ο κατηγορία «007»

Κάθε τεμπέλης θα ήθελε να έχει τέτοιο χαρακτηρισμό. Όχι ότι είναι και πολύ τιμητικός, τουλάχιστον θυμίζει σε κάποιο βαθμό τον Τζέιμς Μποντ λόγω του τίτλου. Δεν είναι 007, αλλά ένα τριαξονικό «0 - 0 - 7». Μηδενικό κίνητρο, μηδενικές ικανότητες, εφτά (και παραπάνω) διαλείματα τη μέρα για τουαλέτα, τσιγάρα, βόλτα στα άλλα γραφεία, ένα καφέ στο ΚΨΜ της δουλειάς, ένα 20λεπτο στο τηλέφωνο και γενικότερα άραγμα.

Κλείνει 8ωρο; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ.

Το αγαπημένο παιχνίδι των τεμπέληδων.

Ο «περιμένω την αποζημίωση» και το δείχνω

Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν άνθρωποι με κίνητρο, οι βολεμένοι και οι άεργοι. Αυτός εδώ ο τεμπέλης είναι κάπου ανάμεσα στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ανθρώπων καθώς έχουν απογοητευτεί από τη δουλειά, τις συνθήκες εργασίας, τη ζωή τους την ίδια και αυτό βγαίνει στον εργασιακό τους χώρο. Δεν είναι αυτό που λέμε επαγγελματίας με τα όλα του αλλά το άκρως αντίθετο. Σε ποδοσφαιρικούς όρους είναι αυτός που κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του και προπονείται στο διάδρομο του γυμναστηρίου, ο αντίστοιχος Ούφε Μπεκ (του Παναθηναϊκού) που θα βγάλει «αίμα» μέχρι να του σκάσουν αποζημίωση ή να τελειώσει η σύμβασή του. Μόνος λόγος για να ανοίξει το PC είναι για να ανοίξει τα μέιλ του και απλά να τα διαβάσει χωρίς βέβαια να απαντήσει σε κάποιο από αυτά. Ξένο σώμα και δεν του καίγεται καρφίτσα.

Ακόμα και οι τεμπέληδες έχουν δικό τους grooming.

Κλείνει 8ωρο; Έρχεται 10 π.μ. γιατί έπρεπε να πάει το παιδί κάπου, φεύγει 4 και κάτι για πρέπει να πάρει το παιδί. Κάθε μέρα το παιδί. Σε λίγο θα σιχαθούμε το παιδί και όχι αυτόν.

 

 

Ο «σε μήνα διακοπών κλείνω διακόπτες»

Είναι μερικοί εργαζόμενοι που έχουν διακόπτη. Είναι σαν τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν τρέξει καμιά 50ριά γύρους το στίβο σε φουλ ρυθμό και στην τελική ευθεία χαλαρώνουν και τους περνάνε 3-4 Κενυάτες, αφήνοντάς τους εκτός μεταλλίων. Έτσι είναι και αυτοί οι εποχιακοί, θα λέγαμε γιορτινοί τεμπέληδες. Όλη τη χρονιά μπορεί να δουλεύουν σαν τα σκυλιά, όταν αισθανθούν όμως ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ή πιάσουν οι ζέστες είναι σαν να πάτησαν τον διακόπτη και να έχουν φύγει ήδη με άδεια. Τι είναι στο γραφείο, τι όχι είναι σαν τα στολίδια στο δέντρο. Απλώς πιάνουν χώρο. Στο αυτοκίνητο έχουν ομπρέλα και μαγιό αν είναι Μάιος, βαλίτσες και αρβύλες τον Νοέμβριο.

Κλείνει 8ωρο; Τους επίμαχους μήνες μπορεί να είναι στο νησί ήδη χωρίς να έχει πάρει άδεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved