Τι σημαίνει να είσαι ένα γνήσιο alpha male στην εποχή που ζούμε;

Ίσως ακούγεται παράξενος όρος για το σήμερα, κι όμως κρύβει πίσω του πολλές αξίες και ιδανικά του σύγχρονου άνδρα.

Είναι ένας τόσο φορτωμένος και ίσως χρονολογημένος όρος το alpha male; 'Αλφα αρσενικό. Για πολλούς ίσως να υποδηλώνει το είδος του άνδρα που τροφοδοτείται από τεστοστερόνη, με μάτσο εμμονές, με μανία για τον μισθό του και την προπόνησή του στο γυμναστήριο το Σαββατοκύριακο. Πάντα λόγω παράδοσης του όρου, αυτός ο τύπος άντρα ξοδεύει έναν σημαντικό χρόνο της μέρας του με αποκλειστικά ανδρική παρέα, είναι όμως περήφανος την ίδια στιγμή για τις μυθικές γυναικείες του κατακτήσεις. Επίσης, ακόμα και στην εποχή μας, είναι κρυφά λίγο σεξιστής απλά δεν το ομολογεί ούτε στον εαυτό του.

Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

 
 

Σίγουρα έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό και τη σύγκριση, τον εγωισμό και όλο αυτό που μας έμαθαν οι πατεράδες μας, μάλλον άθελα τους. Εξάλλου, η ιδέα του άλφα υπονοείται ότι όλοι οι άλλοι πρέπει, εξ ορισμού, να είναι στην καλύτερη περίπτωση βήτα διαλογής. Δεν μπορείτε να έχετε ένα δωμάτιο γεμάτο άλφα αρσενικά έτσι δεν είναι; Ωστόσο, η εμπειρία θα έλεγε στους περισσότερους από εμάς, πως υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του να είσαι «μεγάλος» και στο να είσαι, λοιπόν, απλά άλλος ένας άνδρας μετρίου μεγέθους, εν προκειμένω, βήτα διαλογής.

 

 
 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθεί κανείς να βελτιώσει τον εαυτό του, προς όφελος του όσο και των άλλων. Και αυτό σίγουρα ακούγεται σαν ένας πιο ολιστικός ορισμός του “αλφαϊσμού” του 21ου αιώνα, που πιθανότατα θα ισχύει ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές. Έχει να κάνει περισσότερο με το να είσαι ηγέτης στη ζωή σου, παρά να επιδιώκεις να οδηγείς τους άλλους και να τους λες πόσο φοβερός είσαι σε ότι κάνεις.

Το θέμα είναι να είσαι άλφα με τους όρους σου, όχι με αυτούς της ανάδρομης σκέψης των media ή των διαφημιστικών στερεοτύπων. Λοιπόν, εδώ σου έχουμε μερικές γνήσιες αξίες του σύγχρονου άνδρα που πρέπει να βάλεις στην ατζέντα σου, σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη.

Να έχεις σεβασμό για τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους

Ναι, σεβαστείτε τον εαυτό σας, φυσικά. Δεν ωφελεί τίποτα το να είσαι ασεβής, κάτι που δεν σημαίνει ότι το να ξέρεις πώς να συμβιβάζεσαι δεν είναι ανεκτίμητο. Αλλά σεβαστείτε και τους άλλους – ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τη φυλή, το φύλο, την ηλικία ή τη θέση τους στη ζωή. Τα πηγαίνουμε καλά με τον εαυτό μας όταν όλοι αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το μόνο άτομο που έχει σημασία. Μην είστε άδικοι με κανέναν.

Να είσαι ευγνώμων για αυτά που ήδη έχεις

Οι περισσότεροι από εμάς οφείλουν ένα τεράστιο χρέος στην καθαρή τύχη – την τύχη της καταγωγής τους, τις ευκαιρίες και τις καθαρές τυφλές πιθανότητες. Μην λες πως είσαι ξεχωριστός από γεννησιμιού σου, η δουλειά μόνο μετράει.

 

 
 

Το ντύσιμο σου είναι η προέκταση του δέρματος σου

Αυτό δεν σημαίνει να ντύνεσαι για την ηλικία σου. Δεν σημαίνει να ντύνεσαι «σαν άντρας». Δεν σημαίνει να μην είστε εκφραστικοί στο ντύσιμό σας ή να μην διασκεδάζετε με το στυλ σας. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως τα ρούχα αντικατοπτρίζουν την περίσταση. Μη φοράτε σαγιονάρες σε γάμο. Μην φοράτε τζιν σε μια εκδήλωση μαύρης γραβάτας.

Πώς ο στρατός επηρέασε την ανδρική κουλτούρα του ντυσίματος

 
 

Σταμάτα τη γκρίνια

Ναι, shit happens, χωρίς να είναι πάντα δικό σου το λάθος. Έτσι είναι η ζωή – μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί αυτό το πράγμα που λέγεται καθημερινότητα είναι εντελώς πέρα ​​από τον έλεγχό μας. Αλλά για όλα όσα μπορείτε να κάνετε κάτι, αναλάβετε την ευθύνη. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι που δεν σας αρέσει – στον εαυτό σας, στον κόσμο – λάβετε μέτρα για να κάνετε αυτή την αλλαγή. Μπορεί να μην πετύχει. Αλλά μην κάθεστε εκεί και απλά γκρινιάζετε όλη μέρα, είναι απλά κουραστικό και πολύ, πολύ κακόγουστο.

Να ξέρεις και να παραδέχεσαι τις αδυναμίες σου

Το παραδοσιακό άλφα αρσενικό δεν παραδέχτηκε ποτέ κανένα ελάττωμα ή περιορισμό του. Υπάρχει ένα σημείο όπου η αξιοθαύμαστη αυτοπεποίθηση γίνεται αυταπάτη. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, πρέπει να το καταλάβεις. Δεν μπορείς να είσαι τα πάντα. Είστε - μέσω της γενετικής και των περιστάσεων - αυτό που είστε. Προσπαθήστε για βελτίωση, φυσικά. Κάντε τις σωστές αλλαγές όπου απαιτούνται. Αλλά αγκαλιάστε αυτό το απόλυτα λυτρωτικό γεγονός, το γεγονός του ίδιου σας του εαυτού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved