H Rolls-Royce του Michael Caine έχει το ίδιο απαράμιλλο στυλ με τον ιδιοκτήτη της

Αυτή η Silver Shadow είναι μαύρη, ανοιχτή και έχει μια ευτράπελη ιστορία από πίσω της.

Ο μύθος λέει ότι ένα πρωί ο Michael Caine μπήκε στην έκθεση της Rolls-Royce στο Λονδίνο με μία λίστα σούπερ μάρκετ στην οποία έγραφε πάνω «γάλα, ψωμί, εφημερίδα, τσιγάρα, Rolls-Royce». H κάπως ατημέλητη εμφάνιση που του επέβαλε η ελαφρά χίπικη εποχή και το ότι δεν ήταν ακόμα πολύ αναγνωρίσιμος, ανάγκασε τους σεκιουριτάδες να τον οδηγήσουν όσο πιο κομψά μπορούσαν στην έξοδο. 

H Rolls-Royce που υλοποίσε μια υπόσχεση 100 ετών

Ο νεαρός ηθοποιός δεν το έβαλε κάτω και πήγε στην επόμενη αντιπροσωπεία της Rolls Royce, στο Guilford και εκεί όχι μόνο τον πήραν στα σοβαρά, αλλά βρήκε και μια υπέροχη μαύρη ανοιχτή Silver Shadow που αναζητούσε τον νέο της ιδιοκτήτη. 

 

 

Η Silver Shadow ήταν η πρώτη Rolls της νέας εποχής, αυτοφερόμενο σασί, κλιματισμό και γενικά σύγχρονη τεχνολογία που δεν χρειαζόταν να βασίζεται μόνο στην πολυτελή κατασκευή της για να πείσει το εκλεκτικό κοινό της. Κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Michael Caine που έψαχνε το πρώτο του αυτοκίνητο.

Στα 15 χρόνια που διατηρήθηκε στην παραγωγή η Silver Shadow είχε ένα τεράστιο πλήθος επωνύμων ιδιοκτητών, αλλά είναι μάλλον απίθανο να υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο κάποιου εκκεντρικού κι εύπορου νεαρού, όπως του Michael Caine. 

 

 

Το 1968, τη χρονιά που μπήκε στην έκθεση της Rolls-Royce με τον αέρα που οι κοινοί θνητοί μπαίνουν στον φούρνο της γειτονιάς, ο Caine είχε ήδη γυρίσει ταινίες όπως το Zulu και το Gambit, αλλά δεν είχε προλάβει ακόμα να βγάλει δίπλωμα. Γι’αυτό και μαζί με το πρώτο του αυτοκίνητο προσέλαβε κι έναν σοφέρ μέχρι να μάθει να οδηγεί και με τον ίδιο στο πίσω κάθισμα του μεγάλου ανοιχτού αυτοκινήτου, έμοιαζε με βασιλιά ή δικτάτορα που έκανε τα ψώνια του στο Λονδίνο. 

Η συναρπαστική ιστορία πίσω από τα γυαλιά του Michael Caine 

Η ιδιαιτερότητα του πληρώματος πολύ σύντομα έκανε αυτή τη συγκεκριμένη Silver Shadow διάσημο θέαμα στη βρετανική πρωτεύουσα. Όταν τελικά τη βαρέθηκε, γιατί έτσι είναι αυτοί οι αστέρες, την πούλησε στον φίλο του Jack Leach, ιδιοκτήτη του Gasworks, το εστιατόριο-στέκι για όλα τα τρομερά παιδιά του Λονδίνου. Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, τα αδέρφια Kray, οι Rolling Stones και άλλοι πολλοί σύχναζαν εκεί και φυσικά έχουν καθίσει στο πίσω κάθισμα αυτή της Rolls-Royce που δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι είναι πλέον κομμάτι της βρετανικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved