Πώς ένα δυνατό στυλ θα σε κάνει επιτυχημένο στη δουλειά σου

Αν θέλεις να κατακτήσεις τον κόσμο, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από την ντουλάπα σου.

«Στον δρόμο κανείς δε θα σε ρωτήσει τι έφαγες. Θα κοιτάξεις πώς ντύθηκες». Η προηγούμενη φράση μπορεί να θεωρείται από πολλούς κλισέ ή υπερβολή αλλά κακά τα ψέματα αποτελεί μία μεγάλη αλήθεια. Έχει στον πυρήνα της μία καθολική αλήθεια για το πώς αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας στις σύγχρονες κοινωνίες. Το ντύσιμό μας αποτελεί την ταυτότητά μας.

 

 

Τα μηνύματα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε μέσω του στιλ μας και τη διάθεση που έχουμε εκείνη την ημέρα. Μάλιστα υπάρχουν 5 ιδιαίτεροι λόγοι που το ντύσιμό σου θα σε κάνει να βγάλεις περισσότερα χρήματα και θα σου ανοίξει διάπλατα την πόρτα της επιτυχίας.

 

 

Κερδίζεις αυτοπεποίθηση

Το να ντύνεσαι ως επαγγελματίας αφήνεις την αίσθηση ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σηματοδοτεί πώς βλέπεις τον εαυτό σου αναφορικά με την καριέρα σου. Σκέψου τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Οραματίσου πώς είναι να είσαι ο επόμενος CEO ή δουλειά των ονείρων σου. Κι αυτό θα σε καθοδηγήσει στο να ντύνεσαι προς την επίτευξη αυτών των μελλοντικών στόχων.

 

 

Κάνε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση

Η πρώτη εντύπωση είναι ενδεχομένως η πιο σημαντική. Και τα ρούχα σας μπορούν να παρακινήσουν τους ανθρώπους να σας κρίνουν με βάση ορισμένα συναισθήματα ή προκαταλήψεις. Μπορεί να είστε ένας καλός τύπος ή ένα έξυπνο άτομο, αλλά οι επαγγελματίε σε μια εκδήλωση δε θα το μάθουν ποτέ αν τα παπούτσια σας είναι βρόμικα ή αν το κοστούμι σας είναι φθαρμένο.

Πώς θα χτίσεις το γούστο σου στα ρούχα και στο στυλ

Εμφάνιση εξουσίας

Ξέρεις γιατί το λιοντάρι εμφανίζεται πάντα ως ο αρχηγός όλων των ζώων; Έχει να κάνει με την εμφάνιση του δυνατού του σώματος, της χαίτης και του βρυχηθμού του. Τα ζώα τα βλέπουν ως σήματα κυριαρχίας και εξουσίας. Αλλά για τους ανθρώπους, αυτά τα σήματα, έρχονται με τη μορφή ποιοτικών επαγγελματικών κοστουμιών ή άλλων ρούχων υψηλού επιπέδου. Οι καλές επιλογές ρούχων θα αναγκάσουν τους άλλους να σου φέρονται καλύτερα. Σαν να αξίζει πραγματικά να εμπιστευτείς ή να συνεργαστείς μαζί του. 

 

 

Φαίνεσαι πιο ικανός

Μπορείς να μιλήσεις. Μπορείς να παρουσιάσεις ένα βιογραφικό σημείωμα. Αλλά για να φανείς πιο ικανός, θα πρέπει να προχωρήσεις πέρα από αυτό. Πρέπει να ακούς καλά, να κάνεις έξυπνες ερωτήσεις, να συμπεριφέρεσαι με ισορροπία και να ντύνεσαι σαν να είσαι 100% κατάλληλος για τη δουλειά.

Γιατί πρέπει να δίνεις έμφαση στα πουκάμισα που φοράς

Γίνε αξέχαστος

Μην ξεχνάς ποτέ την αξία των μόνιμων εντυπώσεων. Εντυπώσεων που δύσκολα ξεχνιούνται όταν πρόκειται για μία συνάντηση ή ραντεβού. Ακόμη κι αν ήσουν σιωπηλός τις περισσότερες ώρες, υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για έναν άντρα που δίνει προσοχή σε λεπτομέρειες. Όπως το σχήμα του γιακά του. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και θα μείνεις αξέχαστος. Και αυτό θα σε κάνει αναντικατάστατο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved