Πώς ο στρατός επηρέασε την ανδρική κουλτούρα του ντυσίματος

Μερικές στυλιστικές διαπιστώσεις και το πώς να φορέσεις σωστά εκείνο το military look.

Τα στρατιωτικά ρούχα ή έστω εκείνα που μιμούνται τα στρατιωτικά, μπορούν να φορεθούν με ποικίλους τρόπους αλλά και να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα κομμάτια του συνόλου χωρίς να χρειάζεται πολλή σκέψη.

Κι όμως όσο κι αν ακούγεται παράξενο ο στρατός έχει επηρεάσει πολύ το ανδρικό ντύσιμο μέσα στα χρόνια.

Τα χρώματα που επικρατούσαν ήταν το λαδί, το χακί και οι γήινοι τόνοι, ενώ το γνωστό σε όλους σχέδιο της παραλλαγής ήταν παντού. Ακόμη και σήμερα ισχύει αυτό και όπου κι αν κοιτάξεις θα βρεις κομμάτια του στρατού μέσα στη μόδα.

 

 

Πριν από πολλά χρόνια, ο στρατός έφτασε να επηρεάζει και τις πασαρέλες των πιο γνωστών οίκων μόδας. Τώρα πλέον το στρατιωτικό στυλ είναι μέρος όλου αυτού του πράγματος που λέγεται ανδρική μόδα.

Πλέον, το στρατιωτικό στιλ έχει ενσωματωθεί πλήρως στις καθημερινές εμφανίσεις των αντρών. Μάλιστα αποτελεί και από τα πιο αγαπημένα στιλ για τρεις απλούς λόγους. Είναι ρούχα άνετα που μπορεί κανείς να τα φορέσει σε πολλές περιπτώσεις.

 

 
 

Ο πρώτος λόγος έχει σχέση με το πόσο ευέλικτα είναι τα ρούχα σε αυτό το στιλ. Τόσο άνετα αλλά την ίδια στιγμή και όμορφα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα. Τα κομμάτια παραλλαγής συνηθίζουν να έχουν πολλές τσέπες με αρκετό χώρο. Αυτό σημαίνει πως τα στρατιωτικά ρούχα μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα σε εργασίες αλλά και σε καθημερινές χρήσεις.

Πράγμα το οποίο, φυσικά, βολεύει αφού έτσι δεν χρειάζεται να πάρεις και τσάντα στην έξοδό σου. Κάτι το οποίος είναι πολύ σημαντικό και υπέρ τους αν το σκεφτείς.

 

 
 

Μπορείς να αποθηκεύσεις εύκολα και γρήγορα τα πράγματά σου στις αμέτρητες τσέπες του παντελονιού σου. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά βοηθάει στην καθημερινή τους χρήση.

Ο τρίτος λόγος έχει σχέση με το πόσο ανεπιτήδευτα κουλ δείχνεις όταν το φοράς. Χωρίς να έχεις προσπαθήσει καν, θα τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου ακόμα και σε καθημερινές εμφανίσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο κινηματογράφος έχει αντλήσει άπειρο υλικό από τον στρατό και το στρατιωτικό στυλ, καλή ώρα όπως στις φωτογραφίες του παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved