Η φασολάδα έχει αξία μόνο αν περιέχει λουκάνικο

Μία ωδή στο φαγητό που μπορεί να σε ζεστάνει πιο γρήγορα από το καλοριφέρ σου.

Ναι είσαι μόνος στο σπίτι καθημερινή, εργάζεσαι στον υπολογιστή κι έξω έχει έρθει το πρώτο πιο σοβαρό κρύο της περιόδου. Επιτέλους λες από μέσα σου κι αναστενάζεις, λίγο χειμώνας. Καμιά φορά το κρύο καθαρίζει και το μυαλό αλλά και την ψυχή. Και μετά σκέφτεσαι τι ακριβώς πάει με το κρύο; Εντάξει σίγουρα η σόμπα και οι ζεστές παντόφλες και επίσης ένας ζεστός καφές.

Κάτι λείπει όμως. Ξαφνικά κατά το μεσημέρι το βρίσκεις. Πηγαίνεις σούπερ μάρκετ και αγοράζεις αυτό που πρέπει. Όλα τα υλικά είναι τώρα στην κουζίνα σου. Πρέπει να βάλεις τα φασόλια στο νερό μία μέρα πριν. Και καθώς θα έχουν μαλακώσει τότε μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το θαύμα της χειμερινής ελληνικής κουζίνας.

 

 

Γιατί όμως η φασολάδα είναι πραγματικά χειμερινό πιάτο;

Αυτό αλήθεια κανείς δεν το γνωρίζει ακριβώς, σίγουρα όμως είναι παράδοση να τρώμε φασολάδα το χειμώνα και μάλιστα τις πιο κρύες ημέρες το εμπλουτίζουμε με λουκάνικο για περισσότερη γεύση και νοστιμιά.

Ξεκινάει λοιπόν το όλο εγχείρημα

Για αρχή πρέπει να το θέλεις πολύ αυτό το φαγητό γιατί είναι φαγητό για λίγους και φανατικούς της γεύσης. Παραδοσιακά το τρώγαμε από τη μάνα και τώρα έχει περάσει στο DNA μας για τα καλά. Φυσικά το έχουμε boostaρει λίγο και το έχουμε κάνει ακόμη πιο δυναμίτη από ότι ήταν πριν.

 

 
 

Το λουκάνικο είναι όλη η ιστορία

Χρειάζεσαι κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτες, καρότα, φασόλια, σέλερι, τυρί φέτα και μπαχαρικά. Τσιγαρίζεις πρώτα κρεμμύδια σκόρδο και καρότα για να πάρουν γεύση. Όλα αυτά όμως μέσα στην κατσαρόλα όχι ξεχωριστά. Μετά προσθέτεις τα φασόλια (αφού πρώτα όπως είπαμε τα έχεις βάλει στο νερό από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν) και βάζεις τριμμένη ντομάτα που είτε την έχεις τρίψει εσύ μόνος σου ή αν δεν σε πειράζει βάζεις ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα.

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλεις. Τα αφήνεις να ψηθούν αφού προσθέσεις φυσικά μπόλικο νερό μέχρι πάνω. Συνήθως εγώ τα αφήνω μία ώρα ίσως και λίγο παραπάνω. Έτσι γίνονται περισσότερο χυλωμένα.

 

 
 

Λίγο πριν σερβίρεις πρέπει να φτιάξεις το λουκάνικο. Το κόβεις μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζεις στο τηγάνι με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Μετά το ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί μα το υπόλοιπο φαγητό.

Τώρα αν θέλεις να το κάνεις ακόμη πιο σούπερ όλο αυτό τότε θα προσθέσεις κι ένα τηγανιτό αυγό on the side στο πιάτο σου και είσαι κύριος. Τώρα δεν φοβάσαι ούτε κρύο ούτε χειμώνες. Σερβίρεις με συνοδευτικό τυρί φέτα και ζεστό ψωμί. 

Τώρα είσαι έτοιμος να φας το πιο νόστιμο και χειμερινό φαγητό του κόσμου.

Καλή όρεξη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved