Πώς να παγώσεις σωστά το λευκό κρασί για το καλοκαίρι

Για να διατηρήσει την γεύση του πρέπει να το κάνεις σωστά. 

Η σωστή κατάψυξη του λευκού κρασιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητά του χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση ή το άρωμα. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το λευκό κρασί δεν πρέπει να καταψύχεται με σκοπό τη μακροχρόνια συντήρηση, αλλά κυρίως για την ταχεία ψύξη του πριν την κατανάλωση. Αν επιθυμείς να το δροσίζεις γρήγορα, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για 30 έως 45 λεπτά, όχι περισσότερο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσει πλήρως και να αλλοιωθεί το προφίλ του.

Για να παγώσεις σωστά το λευκό κρασί χωρίς να το θέσεις σε κίνδυνο, τύλιξε το μπουκάλι με μια υγρή πετσέτα κουζίνας πριν το βάλεις στην κατάψυξη. Αυτό βοηθά στη γρηγορότερη και πιο ομοιόμορφη ψύξη του υγρού. Ρύθμισε υπενθύμιση στο κινητό σου ώστε να μην ξεχαστεί το μπουκάλι μέσα – αν παγώσει εντελώς, το κρασί μπορεί να διασταλεί και να σπάσει το μπουκάλι ή να πεταχτεί ο φελλός. Εάν χρησιμοποιείς κρασί σε ασκό ή μπουκάλι με βιδωτό καπάκι, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να διαρρεύσει ή να χάσει μέρος της πίεσης.

 

pexels kenneth 1469328 2838588 1

 

Μια άλλη πρακτική λύση είναι να ρίξεις παγάκια από το ίδιο το κρασί. Μπορείς να γεμίσεις παγοθήκες με λευκό κρασί και να τις τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να δροσίζεις το ποτήρι σου χωρίς να αραιώνεις τη γεύση, όπως θα συνέβαινε με απλούς παγάκια νερού.

Τέλος, αν απλά θέλεις να διατηρείς το κρασί σου σε σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος (περίπου 8-10°C), τότε είναι προτιμότερο να το βάζεις για λίγη ώρα στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη. Εάν πάντως επιλέξεις την κατάψυξη για λόγους ταχύτητας, κάνε το με προσοχή και για μικρή διάρκεια, ώστε να απολαύσεις το κρασί σου δροσερό και όχι αλλοιωμένο.

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved