To 3D-printed κοτόπουλο μπορεί να σου αλλάξει την άποψη για το φαγητό

Ήρθε η ώρα να μαγειρέψεις το κοτόπουλο σου με λέιζερ.

Μπορεί να ακούγεται βγαλμένο από επιστημονική φαντασία αλλά είναι αλήθεια. Τώρα μπορείς να «εκτυπώσεις» ακόμη και το κοτόπουλο σου αν θέλεις. Επίσης μπορείς να το ψήσεις όχι με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά, κρατήσου, με λέιζερ!

Σε κάθε περίπτωση, το κοτόπουλο αυτό δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά και είναι κάτι ανέφικτο μελλοντικά να μην επηρεάσει την βιομηχανία κρέατος, εξηγούν οι ειδικοί.

 

Πλέον όλα τα κρέατα θα δημιουργούνται τεχνητά κι αυτό ίσως συμβάλει στην προστασία των ζώων και ανατρέψει τα δεδομένα των άθλιων συνθηκών σφαγής τους.

 

 

Ο «σεφ» έρχεται με την μορφή ενός μηχανήματος εξοπλισμένου κατάλληλα ώστε να προχωρά σε 3D εκτύπωση του κρέατος πριν περάσει σε «μαγείρεμα ακριβείας» μέσω λέιζερ.

 

 
 

Η ομάδα επιστημόνων του Columbia University στη Νέα Υόρκη είχε ταΐσει το μηχάνημα με ένα μίγμα πουρέ κοτόπουλου, που στη συνέχεια μετατράπηκε στα κομμάτια που μαγειρεύτηκαν.

Ξεχάστε κατασκευές όπως σπίτια και γέφυρες ή έναν του Δαβίδ του Μικελάντζελο μέσω 3D εκτυπωτή- μόλις έφτασε το πρώτο 3D printed κοτόπουλο και μαγειρεύεται ταυτόχρονα μέσω λέιζερ.

 

 
 

Σε σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science of Food, η ομάδα τονίζει πως η βασική πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ο έλεγχος της παροχής ενέργειας κατά το μαγείρεμα.

Δες εδώ κι άλλες πληροφορίες για το 3D κοτόπουλο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved