Αϋπνίες; H σωστή διατροφή θα σε σώσει

Τέσσερις τροφές που θα σε στείλουν για ύπνο ακόμα και αν είδες θρίλερ.

Καλώς ή κακώς η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που το στρες και η πίεση είναι στοιχεία για να βγει η μέρα. Επομένως πού μας οδηγεί αυτό; Στο να είσαι πτώμα αλλά το μάτι να μην μπορεί να κλείσει με τίποτα. Και τώρα τι κάνουμε;

Στην Αμερική πάντως βρήκαν κολπάκι να κοιμούνται στο δίλεπτο.

Αν θεωρείς πως τα έχεις δοκιμάσει όλα, τσέκαρε λίγο τις παρακάτω τροφές. Αν δεις πως δεν βρίσκονται στη διατροφή σου, αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Διότι το κάθε μία από αυτές είναι πλούσιες σε ουσίες, πλασμένες για να σε στείλουν για ροχαλητά.

 

chan

 

 

1. Αυγά

Τι είναι για σένα ένα αυγουλάκι; Φάτο εκεί να το ευχαριστηθείς και να πας και για βρούβες μία ώρα αρχύτερα. Από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D, κάτι που έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στον ύπνο σου.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε για τον ύπνο, διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν έλλειψη βιταμίνης D, είχαν περισσότερες διαταραχές και λιγότερο ύπνο.

 

2. Γαλοπούλα

Μάλλον για αυτό χλαπακιάζουμε δίχως αύριο τα Χριστούγεννα και καταλήγουμε να ξυπνάμε απευθείας για το Πρωτοχρονιάτικο γλέντι. Αν καταναλώσεις γαλοπούλα, παίρνεις αμινοξέα τα οποία με το που εισχωρούν στον οργανισμό σου μια δουλειά κάνουν: Να σε νυστάξουν.

turk

 

3. Ρύζι

Αν το αποφεύγεις επειδή φοβάσαι τον υδατάνθρακα κάνεις λάθος. Το ρύζι όντως μπορεί  να σε κάνει φούσκα λίγο πριν πέσεις για ύπνο αλλά αν το καταναλώσεις με ρέγουλα θα είσαι και φαγωμένος και νυσταγμένος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αν καταναλώσεις 2 1/2 φλιτζάνια ρυζιού τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι, θα δεις όνειρα πολύ νωρίτερα. Χάνεις τίποτα;  

 

4. Σολομός

Υπάρχουν αυτοί που τον σιχαίνονται, υπάρχουν και αυτοί που τον λατρεύουν. Κάτι ενδιάμεσο, δεν υπάρχει. Αν λοιπόν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, είναι η τυχερή σου μέρα. Διότι τρώγοντας σολομό (όχι καπνιστό) θα κοιμάσαι πολύ πιο απαλά και γεμάτα από πριν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το λαχταριστό αυτό ψάρι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, γεγονός που είναι ικανό όχι μόνο να σε κοιμίσει αλλά να σε βυθίσει στο πέμπτο όνειρο. Οπότε γίνε γύπας (αυθεντικός) άρπαξε και κατασπάραξέ τον.

 

salmon gif 7

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved