Αϋπνίες αδερφούλη; Με αυτή τη μέθοδο, λένε, θα ονειρεύεσαι στο δίλεπτο

Στρατιωτικό το κόλπο...

Το καλοκαίρι μπορεί ημερολογιακά να τελείωσε, ωστόσο η ζέστη είναι ακόμα εδώ για να σου σπάσει τα νεύρα. Είναι μάλιστα τόσο ενοχλητική που ούτε να κοιμηθείς δεν σε αφήνει. Άσε και το άλλο. Τσούζουν που τσούζουν τα πρωινά στο γραφείο μετά την άδεια και τώρα χωρίς καλό ύπνο μαρτυράς καθημερινά μέχρι να λήξει η βάρδια. Ήμαρτον.

Το χειρότερο πάντως είναι όταν γύρισες από τι διακοπές και ΟΛΟΙ έλειπαν.

Αν όντως δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς θα σου προτείναμε να μην ανησυχείς. Βγήκε, βλέπεις, η παρακάτω μέθοδος η οποία δημιουργήθηκε για ένα και μόνο λόγο: Για να μετατρέψει ακόμα και τους πλέον τσιτωμένους τυπάδες σε υπναράδες.  

Η θεωρία αυτή βασίζεται στο βιβλίο «Relax and Win: Championship Performance» ενός προπονητή στίβου, του Lloyd Bud από τα χέρια του οποίου έχουν βγει άπειροι σπρίντερ -27 εκ των οποίων συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες- και πλέον την έχουν κάνει ποιηματάκι οι πλέον σκληροπυρηνικοί πεζοναύτες των ΗΠΑ για να είναι ξεκούραστοι.

 

fullmetall

 

 

Τα βήματα

-Αρχικά προσπάθησε να χαλαρώσεις του μύες του προσώπου σου. Σε αυτό εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε η γλώσσα και ούτε το σαγόνι.

-Κατά κύριο λόγο άσε τους ώμους σου ελεύθερους και χαλαρούς.

-Προσπάθησε να αναπνέεις με τέτοιο τρόπο ώστε αρχικά να χαλαρώσεις στην περιοχή του στήθους και έπειτα στα πόδια σου.

 

jax

 

 

Χαλάρωσες κορμί, τώρα εστιάζουμε στο μυαλό

Η μέθοδος αναφέρει πως δυο σκέψεις μπορούν να σε ηρεμήσουν

-Να σκέφτεσαι πως είσαι ξαπλωμένος σε κανό ή μια βάρκα και πάνω σου υπάρχει καταγάλανος ουρανός.

-Να λες συνεχώς από μέσα σου «μη σκέφτεσαι, μη σκέφτεσαι, μη σκέφτεσαι» επί 10 δευτερόλεπτα.

 

carmelo

 

Όσο περίεργη και αν ακούγεται η τεχνική αναφέρεται ότι έχει κατά 96% θετική επίδραση μετά από 6 εβδομάδες σταθερής προσπάθειας.

Αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία. Κι αν δεν πιάσει, πιάσε πάλι τα προβατάκια.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved