Επιστήμονες για φίλημα: Ανακαλύφθηκε ουσία που δεν σε αφήνει να παχύνεις

Τα τσακάλια του Yale βρίσκονται ένα βήμα από τα καλυτερότερα νέα της παγκόσμιας ιστορίας. 

Και εκεί που η Επιστημονική Μονάδα του Πανεπιστημίου Yale έκανε δοκιμές δίαιτας, ενδέχεται καταλάθος να έκανε την ανακάλυψη του αιώνα.

Κρατήσου.

 

loki

 

Ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο καθώς δοκιμάστηκε -επαναλαμβάνουμε καταλάθος- μόνο σε ποντικούς αλλά αποδείχθηκε ότι μπορεί να ρίξει κλώτσο μια και καλή στην παχυσαρκία. Βλέπεις οι επιστήμονες της συγκεκριμένης μονάδας ανακάλυψαν μία ουσία η οποία εμποδίζει την απορρόφηση πάχους από τον οργανισμό. Και αυτή η ουσία βρίσκεται μέσα στα φάρμακα για το γλαύκωμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα συγκεκριμένα φάρμακα διαθέτουν ορισμένες ουσίες που μπλοκάρουν την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης (VEGF-A) η οποία είναι βασική υπεύθυνη για την απορρόφηση λίπους.

 

Τι έκαναν λοιπόν οι τύποι;

Επί οχτώ βδομάδες έδιναν τα φάρμακα σε ποντικούς οι οποίοι κατανάλωναν μεγάλης ποσότητας τροφή και τους συνέκριναν με άλλους που λάμβαναν την ίδια διατροφή χωρίς όμως τη χορήγηση φαρμάκου. Οι τελικές μετρήσεις έδειξαν ότι αυτοί που έπαιρναν φάρμακο δεν είχαν ίχνος παραπάνω λίπους την ώρα που οι υπόλοιποι τα πήραν τα κιλάκια τους.

 

mmise

 

Καλό είναι να μην εκστασιαζόμαστε από τώρα καθώς έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την τελική χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους. Μέχρι τότε, φρόντισε να κάνεις τίμια διατροφή. Και πού ξέρεις. Κάποια στιγμή μπορεί να λύσεις το πρόβλημά σου με ένα απλό φάρμακο. Κάποια στιγμή...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved