5 τρόποι για να φουσκώσεις πολύ γρήγορα

Δεν καταλάβαμε; Είναι πιο μάγκας ο Κρις Πρατ από εσένα;

Είδες και εσύ τον κύριο από πάνω στο «Guardians of the Galaxy» ή τον Tom Hardy στο «Dark Knight Rises» και ζήλευες που ήταν τόσο κτήνη. Τον δεύτερο τον είδες πιο μετά που προετοιμαζόταν για τον ρόλο του Venom και είπες «δεν πάει άλλο, θα φουσκώσω και εγώ». Και το ‘ριξες στη γυμναστική.

Όμως κάτι δεν πήγε καλά και παρότι βλέπεις μία αλλαγή στο σώμα σου, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιδιώκεις.

Μην ταράζεσαι όμως. Για όλα υπάρχει λύση. Απλώς πρέπει να ακολουθήσεις μια κατεύθυνση προκειμένου να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή τον όγκο.

Δώσε βάση λοιπόν στις παρακάτω συμβουλές και ετοιμάσου για... φούσκωμα!

 

1. Πρωτεϊνούλα 

protein

Το έχεις λιώσει στη γυμναστική αλλά αποτελέσματα δεν βλέπεις; Είναι προφανές το γιατί αποτυγχάνεις. Έδωσες όλη σου την προσοχή στην εκγύμναση αλλά την πρωτεϊνούλα την άφησες στο ράφι. Για αυτό λοιπόν ξεκίνα να δίνεις βάση στο πόσες θερμίδες καταναλώνεις ανά ημέρα και πρόσθεσε άλλα 500g. Το κοτοπουλάκι θα σου λύσει τα χέρια.

 

2. Τρέξιμο γιοκ

run

Εντάξει, καταλαβαίνω. Αγαπημένοι ηθοποιοί σου οι Τομ Χανκς και Θανάσης Βέγγος αλλά αδερφέ, αν θες να καρδαμώσεις πρέπει να κόψεις το πολύ τρέξιμο. Δεν σου λέω να το κόψεις, απλώς να το ελαττώσεις.

 

3. Με ρέγουλα οι επαναλήψεις

cena bench press 1280

Σε κατανοώ απόλυτα. Πήγες στο gym, έπιασες την μπάρα και δεν την αφήνεις σε ησυχία. Το πρήξιμο είναι ωραίο, αλλά να ξέρεις, κάνοντας άπειρες επαναλήψεις το μόνο που καταφέρνεις είναι απλώς να γραμμωθείς και όχι να φουσκώσεις. Αντί λοιπόν για μεγαλύτερη ένταση, αύξησε τα βάρη που θα σηκώσεις και πάντα με ελεγχόμενη ταχύτητα.

 

4. Διατάσεις

joey miles 1

Για να μην μπερδευόμαστε, δεν είπε κανείς πως κάνοντας απλώς διατάσεις θα φουσκώσεις. Απλά έχε υπ’ όψιν ότι με το να τεντώσεις σωστά τους μύες σου μετά την άσκηση, ουσιαστικά έχεις επενδύσει σε γρηγορότερο και καλύτερο αποτέλεσμα.

 

5. Φτιάξε σωστά τη ρουτίνα σου

nap

Αν έχεις ένα πρόγραμμα όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Να προπονείσαι τέσσερις φορές τη βδομάδα για να μην λιώσεις. Να κοιμάσαι 7-8 ώρες τη νύχτα, και στη δουλειά (το πιο δύσκολο) να προσπαθείς να μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα. Η χρόνια νευρικότητα αυξάνει την κορτιζόλη, μια ορμόνη που κάνει το σώμα σου να αποθηκεύει λίπος και να καίει τους μυς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved