Τι είναι η δίαιτα του Ατλαντικού και πως θα βοηθήσει την υγεία σου

Ώρα να στρώσεις την διατροφή σου. 

Σκεφτείτε τη δίαιτα του Ατλαντικού ως τη μεσογειακή διατροφή με μερικές αξιοσημείωτες τροποποιήσεις. Μιλάμε δηλαδή για ποιοτικά και εποχιακά τρόφιμα, ιδιαίτερα λαχανικά, θαλασσινά, φρούτα, όσπρια, ελαιόλαδο και δημητριακά ολικής αλέσεως—η διατροφή του Ατλαντικού περιλαμβάνει επίσης μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών, κόκκινου κρέατος αλλά και χοιρινού. 

 

Η δίαιτα του Ατλαντικού απαρτίζεται από τροφές όπως:

Μεγάλη γκάμα ψαριών, ειδικότερα μπακαλιάρου

Λαχανικά εποχής και σούπες λαχανικών

Κάστανα και πατάτες ως άμυλα

Αποξηραμένα φρούτα

Ελαιόλαδο

Φασόλια

Εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια

Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και άλλα πρόσθετα, μαζί με τα κονσερβοποιημένα, τα fast food και τα κατεψυγμένα, συνιστάται να αποφεύγονται.

 

travis yewell xXJciiQAJ Y unsplash 1

 

Πώς θα σε βοηθήσει

Τα πραγματικά οφέλη αυτής της δίαιτας προέρχονται από την κατανάλωση μιας ποικιλίας θρεπτικών τροφών και τη ζωή μιας ζωής που προωθεί την απόλαυση του φαγητού, δίνοντας  μεγάλη έμφαση στα θαλασσινάνα είναι ένα ιδιαίτερο όφελος για την υγεία σας.

Άλλωστε η κατανάλωση περισσότερων θαλασσινών, σημαίνει ότι παίρνεις περισσότερα στοιχεία ωμέγα-3 για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα μάτια και το ανοσοποιητικό. Τέλος τα λαχανικά κάνουν καλό και στον οργανισμό σου, όπως και να ‘χει. Τα πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου και των επιπέδων χοληστερόλης. Όπως η μεσογειακή διατροφή, η δίαιτα του Ατλαντικού προωθεί την κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών, άπαχων πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών. Αυτοί οι τύποι τροφών τείνουν να βοηθούν στη μείωση φλεγμονών, στην προώθηση ενός υγιούς του εντέρου, στη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα και στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση. Η δίαιτα του Ατλαντικού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς απώλειας βάρους, λόγω της περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες και άπαχη πρωτεΐνη.

Ενώ χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να παγιωθούν αυτά τα ευρήματα, τα αποτελέσματα της μελέτης μέχρι στιγμής φαίνονται ενθαρρυντικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved