pexels Τι πρέπει να τρως πριν την προπόνηση αν θέλεις να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα;

Φάε καλά, προπονήσου σκληρά.

Είμαστε ό,τι τρώμε. Κλισέ αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Η διατροφή είναι το Α και το Ω αναφορικά με το σώμα μας και οφείλουμε να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Το να καταφέρεις να βγάλεις ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής δεν έχει να κάνει μόνο με τον καλό ύπνο και με τη θέληση. Έχει να κάνει και με τη διατροφή. Πρέπει να μάθεις να τρως σωστά, ώστε να διασφαλίσεις το γεγονός ότι το σώμα σου έχει το απαραίτητο καύσιμο για να βγάλει την προπόνηση και να ανέβει επίπεδο στη φυσική κατάσταση.  

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αγνοούν το πόσο σημαντικό είναι το γεύμα πριν την προπόνηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε προπονούνται με άδειο στομάχι είτε καταναλώνουν ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ. Η εστίαση είναι πάντα στο γεύμα μετά την προπόνηση, ποτέ στο γεύμα πριν από αυτήν, παρόλο που και τα δύο αυτά γεύματα βελτιώνουν την υγεία μας, βελτιώνουν την ικανότητά μας να προπονούμαστε και επίσης να σκεφτόμαστε πώς το σώμα μας ανταποκρίνεται στην άσκηση.

 

 

Παρακάτω μία λίστα με τι πρέπει να τρως

30-60 λεπτά πριν την προπόνηση

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χρειάζεστε κάτι που θα παρέχει στιγμιαία ενέργεια και επίσης θα αφομοιωθεί αρκετά γρήγορα από τον οργανισμό. Δεν είναι η ώρα να φάτε κάτι βαρύ - τα μεγάλα γεύματα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να μεταβολιστούν.

3 συμβουλές για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Μερικά πράγματα που μπορείτε να φάτε περιλαμβάνουν:

- Ένα φρέσκο φρούτο όπως μια μπανάνα ή ένα μήλο

- Μπάρα πρωτεΐνης

- Γιαούρτι με σπόρους/ξηρούς καρπούς

2 ώρες πριν την προπόνηση

Εάν αυτό το γεύμα είναι είτε το πρωινό είτε το μεσημεριανό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι γεμάτο με όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά και περιλαμβάνει επίσης υγιή λίπη και υδατάνθρακες.

Μερικές επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε:

- Smoothie φρούτων και λαχανικών με σκόνη πρωτεΐνης

- Σάντουιτς ολικής αλέσεως με άπαχη πρωτεΐνη και φυστικοβούτυρο ή/και αβοκάντο

- Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, αυγό ή τυρί cottage

 

 

3-4 ώρες πριν την προπόνηση

Αυτή είναι η ώρα για να φάτε το πιο βαρύ γεύμα σας, αλλά μην το αντιμετωπίζετε ως δικαιολογία για να απολαύσετε τηγανητά ή γλυκά. Οι υδατάνθρακες σας μπορούν να αυξηθούν, αλλά φροντίστε να τους εξισορροπήσετε με αρκετή πρωτεΐνη.

Μερικές επιλογές γευμάτων πριν την προπόνηση μπορεί να είναι:

- Αυγά, τοστ και φέτες αβοκάντο

- Ζυμαρικά/σάντουιτς ολικής αλέσεως με πρωτεΐνη και συνοδευτική σαλάτα ή χούμους



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved