associated press Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γυμνάσεις τον λαιμό σου;

Δεν λέμε να γίνεις άσβερκος σαν τον Brock Lesnar αλλά να δώσεις λίγο παραπάνω σημασία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Το να χτίσεις έναν γυμνασμένο λαιμό είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται οι άνδρες όταν «κοπανιούνται» στο γυμναστήριο. Αλλά μία μεγάλη μερίδα ανδρών και συγκεκριμένα εκείνη των αθλητών έχουν κατανοήσει την αξία ενός δυνατού λαιμού. Μποξέρ και πυγμάχοι γνωρίζουν ότι ένας γυμνασμένος λαιμός θα τους σταθεροποιήσει το κεφάλι όταν δέχονται χτυπήματα από τους αντιπάλους τους. Ωστόσο δεν αρκεί να είσαι επαγγελματίας αθλητής και μάλιστα σε μαχητικά αθλήματα ώστε να φροντίσεις το λαιμό σου.

 

 

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και οι τύποι γραφείου χρειάζεται να τον δυναμώσουν. Οι άνδρες που παραπονιούνται για προβλήματα στον αυχένα και τους ώμους πολλαπλασιάζονται και η οικοδόμηση μυών του λαιμού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του κεφαλιού και στην ανακούφιση του πόνου. Οι μυς του αυχένα είναι εξαιρετικά σημαντικοί στην ευεξία και βελτιώνει την ικανότητά μας να εκτελούμε καθημερινές υποχρεώσεις.

Μήπως να υιοθετήσεις το 3λεπτο πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής των Ιαπώνων;

Ένας δυνατός λαιμός βελτιώνει τη συνολική δύναμη, την εμφάνιση και τη στάση του σώματός μας. Η κακή στάση σώματος μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές ανισορροπίες και δυσκαμψία στον αυχένα, κάτι που οδηγεί σε αυχεναλγίες και πονοκεφάλους. Ταυτόχρονα ένας γυμνασμένος λαιμός προστατεύει από τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν από την ανύψωση βαριών αντικειμένων ή από τυχαία πρόσκρουση. Μπορεί να επηρεάσει το αναπνευστικό σύστημα καθώς αρκετοί από τους μυς του λαιμού βοηθούν στην αναπνοή, ειδικά κατά τη διάρκεια απαιτητικής άσκησης. Επομένως, οι ισχυρότεροι μύες θα βελτιώσουν την απόδοσή σου.

Ποιες είναι οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις

Με το κεφάλι και το λαιμό σε ουδέτερη θέση, τοποθέτησε τις παλάμες σου στο μέτωπό σου. Σπρώξε απαλά το μέτωπο ενώ συστέλλεις τους μυς του λαιμού αλλά αντιστάσου σε οποιαδήποτε κίνηση του κεφαλιού. Ξεκίνα με αργή ένταση και αύξησε αργά. Ανέπνεε κανονικά καθώς εκτελείς αυτήν την κίνηση. Κράτα μετρώντας μέχρι το οκτώ, αργά. Ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα και επανέλαβε με τα χέρια σου τοποθετημένα πίσω από το κεφάλι.

 

 

Εναλλακτικά ξάπλωσε ανάσκελα με μια μπάλα γυμναστικής. Τα πόδια σου πρέπει να απέχουν μεταξύ τους και τα γόνατα να ευθυγραμμίζονται με τους αστραγάλους σου. Οι ώμοι σου να είναι στη μπάλα και το κεφάλι σου να εκτείνεται μπροστά από τη μπάλα. Σήκωσε το κεφάλι και φέρε το πηγούνι στο στήθος και κάνε 40 επαναλήψεις. Κράτα το κεφάλι ψηλά και κοίταξε προς τα αριστερά κάνοντας 40 επαναλήψεις. Το ίδιο το επαναλαμβάνεις προς τα δεξιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved