Unsplash Η δίαιτα που μειώνει τη χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να έχει ακόμη κι ένας νέος άνδρας, αυτή η δίαιτα είναι ο μόνος τρόπος να την ρίξεις.

Με το όρο «κακή» χοληστερόλη αναφερόμαστε στην χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη ή αλλιώς LDL-χοληστερόλη. Η LDL-χοληστερόλη είναι ένας μεταφορέας χοληστερόλης από το συκώτι στους διάφορους ιστούς και τα όργανα του οργανισμού μας. Η σωστή διατροφή και η μείωση του σωματικού βάρους μπορούν να συμβάλλουν συνδυαστικά στην αποτελεσματική μείωση της χοληστερόλης.

 

 
 

Στην ερώτηση «πώς πέφτει η χοληστερίνη», η απάντηση είναι πως υπάρχουν πολλά μικρά κι απλά πράγματα, τα οποία μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να μειώσουμε αισθητά τις τιμές της ή να τη διατηρήσουμε σε επιθυμητά όρια. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αρχικά αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες, ξεκινώντας δηλαδή από μία πιο ειδική διατροφή για τη χοληστερίνη.

 

 
 

O Jonathan Majors έδωσε και την ψυχή του στη διατροφή για το Creed 3

Η χοληστερίνη πλέον είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ηλικιωμένοι άνδρες, αλλά και οι πιο νέοι, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γύρω μας και δεν πρέπει να φοβηθείς αν ο γιατρός σου πει πως έχεις θέμα με την χοληστερίνη, ακόμη κι αν είσαι μόνο 30 χρονών. Το όλο ζήτημα είναι η κληρονομικότητα και φυσικά η διατροφή και η άσκηση μας.

 

 
 

Η μόνη άσκηση stretching που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί

Τα χαμηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης θεωρούνται ιδανικά για την καρδιαγγειακή μας υγεία. Αντίθετα, όσο πιο υψηλά είναι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής ή αγγειακής νόσου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν «φυσιολογικές τιμές» για την «κακή» (LDL) χοληστερόλη, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συνυπολογίζονται συνολικά για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ωστόσο, η «κακή» (LDL) χοληστερόλη αποτελεί την πιο σημαντική παράμετρο για την καρδιαγγειακή μας υγεία.

Δες εδώ τι πρέπει να τρως για να πέσει η χοληστερίνη σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved