pexels Πώς το καρπούζι θα σε βοηθήσει να χτίσεις μυϊκή αντοχή

Μην σνομπάρεις το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο.

Σε κάθε συζήτηση ή άρθρο για την αύξηση της μυϊκής αντοχής θα διαβάσεις για διατροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες από αμυλούχες πηγές, όπως το ρύζι, και λιγότερο να γίνει αναφορά σε φρούτα. Ωστόσο αυτό αποτελεί ένα τεράστιο λάθος. Διότι σύμφωνα με τελευταία έρευνα, το καρπούζι είναι μία επική επιλογή για τη δημιουργία μεγαλύτερης αντοχής των μυών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Universidad Politécnica de Cartagena στην Ισπανία. Στην πραγματικότητα έλεγξε τις επιδράσεις του χυμού καρπουζιού στην μυϊκή αποθεραπεία μετά την άσκηση και αποκαλύφθηκε ότι το αμινοξύ κιτρουλίνη που βρίσκεται στο καρπούζι βοηθάει στην μείωση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων μυϊκής κόπωσης.

Έτσι θα καταλάβεις αν το καρπούζι είναι καλό

Οι συμμετέχοντες ήπιαν 500 ml χυμού καρπουζιού μία ώρα πριν την προπόνηση, ενώ η έρευνα αναφέρεται και σε άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείς να καταναλώσεις την κιτρουλίνη.

 

 

-Χυμός: Φρέσκο, άσπορο, παγωμένο καρπούζι στο μπλέντερ. Το πίνεις σαν ρευστό smoothie.

-Φαγητό: Ψήσε γαρίδες στην σχάρα αφού πρώτα θα τις έχεις μαρινάρει σε χυμό καρπουζιού. Μόλις ψηθούν ρίξε πάνω τους έξτρα ζουμί από καρπούζι.

-Παγάκια καρπουζιού: Κόψε ένα καρπούζι σε κύβους και βάλε τους στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικές σακούλες. Βάλε μερικά κυβάκια σ’ ένα shaker, χτύπα γερά και απόλαυσε ένα καρπούζι σε μορφή παγωμένου ποτού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved