Η μόνη άσκηση που χρειάζεσαι θα σε κρατήσει για πάντα νέο

Κι όμως τα κύτταρα σου «ανανεώνονται» με αυτή την άσκηση.

Η Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT), (ονομάζεται επίσης "Yψηλής έντασης διαλειμματικής άσκηση" (Hiie) ή Sprint, διαλειμματική άσκηση (SIT)) είναι μια ενισχυμένη μορφή διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται περίοδοι μικρής έντονης αερόβιας άσκησης με λιγότερο έντονες περιόδους ανάκαμψης.

Ελάχιστες ώρες άσκησης είναι σημαντική άμυνα απέναντι στον καρκίνο

Είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης. Οι συνήθης συνεδρίες HIIT μπορεί να κυμαίνονται από 4 έως 30 λεπτά. Αυτές οι σύντομες, έντονες προπονήσεις παρέχουν βελτιωμένη αθλητική ικανότητα και φυσική κατάσταση, στοχεύουν στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης, καθώς και στη καύση του λίπους.

 

 
 

Πρόκειται για προπόνηση με σύντομα διαστήματα πολύ έντονης άσκησης που εναλλάσσονται με εξίσου μικρές περιόδους ανάκαμψης.

Γιατί πρέπει να έχεις άποψη και στα ρούχα της άσκησης σου;

Μια HIIT συνεδρία συχνά αποτελείται από μια περίοδο προθέρμανσης που ακολουθείται από τρεις μέχρι δέκα επαναλήψεις υψηλής έντασης άσκησης, που χωρίζονται από μικρές περιόδους άσκησης μέτριας έντασης για ανάκαμψη, και ολοκληρώνεται με μια περίοδο αποθεραπείας. Η άσκηση υψηλής έντασης πρέπει να γίνει σε υπερμέγιστη ένταση.

 

 
 

Η ένταση θα πρέπει να είναι στο 170 % της Vo2max του συγκεκριμένου ασκούμενου. Ο αριθμός των επαναλήψεων και ο χρόνος της καθεμιάς εξαρτάται από την άσκηση, αλλά μπορεί να είναι τόσες λίγες όσες τρεις επαναλήψεις σε μόλις 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης.

Οι ειδικοί έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα πως η ΗΙΙΤ αυξάνει το μεταβολισμό, «λιώνει» το λίπος, χτίζει μυική μάζα και τώρα, ερευνητές από την Κλινική Mayo ανακαλύπτουν ακόμη ένα σημαντικό όφελος: Μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved