5 ασκήσεις με μπάρα για να δείξεις τους κοιλιακούς σου

Τώρα που βγαίνεις στην παραλία, σου έχουμε πρόγραμμα.

Μπορεί να έχεις συνδυάσει τη μπάρα ως το όργανο εκείνο που θα σε βοηθήσει να χτίσεις όγκο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως μαζί της μπορείς να κάνεις θαύματα και με ένα σημείο του κορμιού σου που δεν φανταζόσουν ότι επηρεάζεται χρησιμοποιώντας την. 

Μιλάμε, φυσικά, για τους κοιλιακούς σου οι οποίοι θα σε ευγνωμονούν αν βάλεις στο καθημερινό γυμναστηριακό σου πρόγραμμα. Ξεκίνησε με όσα κιλά θέλεις, ωστόσο όταν αρχίσει να σου φαίνεται πιο εύκολη η όλη διαδικασία, πρόσθεσε άλλα 5 κιλά στην μπάρα.  

 

1. Zercher squat

Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και χέρια λυγισμένα, παλάμες ενωμένες στο ύψος του στήθους και αγκάλιασε την μπάρα με τους αγκώνες σου. Χωρίς να καμπουριάζεις, χαμήλωσε τους μηρούς σου και λύγισε τα γόνατά σου μέχρι η μπάρα να φτάσει στο ύψος της λεκάνης, Παίρνοντας ώθηση από τα πέλματα γύρνα δυναμικά στην αρχική θέση της άσκησης.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 8 | Διάλειμμα: - 

 

2. Προβολές με μπάρα

Στήριξε την μπάρα στους ώμους σου, βγάλε μπροστά το δεξί σου πόδι και έπειτα λύγισε και τα δύο πόδια όπως όταν κάνεις απλές προβολές, προσπαθώντας ώστε τα γόνατά σου να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος. Γύρνα στην αρχική θέση και επανάλαβε την κίνηση για το αριστερό πόδι.

Σετ :3 | Επαναλήψεις: 20| Διάλειμμα: -

 

 

3. Roll out με μπάρα

Φόρτωσε πέντε κιλά στην μπάρα και πιάσει με τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω. Φέρε τους ώμους σου στο ύψος της μπάρας και κύλα αργά προς τα εμπρός. Μείνει για λίγο εκεί και έπειτα κάνε την αντίστροφη κίνηση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 12 | Διάλειμμα: 60''

 

 

4. Floor wiper με μπάρα

Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα κρατώντας μια μπάρα πάνω από το στήθος σου με τα χέρια τεντωμένα. Κράτα τα πόδια σου τεντωμένα κι αυτά και σήκωσέ τα όσο πιο κοντά μπορείς στο κεφάλι σου. Στη συνέχεια, κατέβασέ τα προς την δεξιά πλευρά του κορμιού σου, επανάφερέ τα προς το κεφάλι και κατέβασέ τα προς την αριστερή πλευρά αυτή τη φορά. Αυτό είναι μία επανάληψη. 

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πλευρά | Διάλειμμα: 60''

 


5. Πιέσεις ώμων hammer jammer

Στέριωσε την κάτω άκρη της μπάρας σε μια γωνία του γυμναστηρίου, κράτα την άλλη άκρη με το ένα σου χέρι στο ύψος του ώμου και τοποθέτησε το αντίθετο πόδι μπροστά, διατηρώντας τα πόδια σου ελάχιστα λυγισμένα. Σπρώξε με δύναμη την μπάρα προς τα πάνω μέχρι να τεντώσει το χέρι σου κι επανάφερε στην αρχική θέση.  

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πλευρά | Διάλειμμα: -

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved